Isten földje

Isten földje

Vanskabte land

Az Isten földje (2022) a MAFAB közösségének véleménye alapján megrendítő, fajsúlyos, mégis nyomasztóan vontatott film. Hlynur Palmason kosztümös, politikai és pszichológiai drámája, amelynek főbb szerepeiben Ingvar Eggert Sigurðsson, Elliott Crosset Hove, Jacob Lohmann és Victoria Carmen Sonne látható. A 19. század végén egy fiatal dán pap Izland távoli vidékére érkezik, hogy templomot építsen és lefényképezze az ott élőket, ám a zord táj és a zárt közösség egyre komolyabb erkölcsi és vallási próbatétel elé állítja. A film tetszésindexe a MAFAB.hu-n 4 értékelés alapján 60%, ami többnyire pozitív nézői fogadtatásról árulkodik. A nézői vélemények egyszerre emelik ki a súlyos mondanivalót és a megrendítő hatást, miközben visszatérően szó esik a hosszú játékidőről, a lassú tempóról, a nyomasztó hangulatról és Izland barátságtalan természeti világáról.

Hirdetés

Hivatalos tartalom

Egy dán misszionárius, Lucas (Elliott Crosset Hove), tele ambícióval és eszmékkel, a 19. század végén Izland egy távoli vidékére utazik, hogy segítsen befejezni egy templom építését, és hogy kamerájával megörökítse a történéseket.

A látszólag kiszámítható zarándoklat, amely során a saját maga által… Több

Ország: Svédország, Franciaország, Dánia, Izland
Premier (HU): 2022.12.01.
Forgalmazó: Vertigo

2023.10.01 Fikatours_blogger

Életemben nem unatkoztam még ilyen jól.

2023.08.30 Juki-onna

a nap véleménye

Nem kertelek: aki a film felét „túléli”, a többi már megy magától.

Borzalmasan hosszú, vontatott és nyomasztó a film. Értem, hogy megvilágosodása volt a forgatókönyvíró/rendezőnek (megint egyazon személy) (Hlynur Palmason), de nekem nem igazán jött át a film mondanivalója. Amennyiben Izland barátságtalan és zord idő... Teljes kritika

2022.12.02 andras411

Nagyon megrendítő filmes alkotás, amit mindenkinek csakis ajánlani tudok a figyelmébe. Szerintem hihetetlenül fajsúlyos a mondanivalója.

2022.12.01 DReyy10

Tetszett, hogy nem akar sokat markolni ez a film, ugyanakor nagyon felejthetően éreztem az egészet.

A film összbevétele 1 560 518 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 838 520 forintot termelt. A hazai mozik összesen 853 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

Az Isten földje Hlynur Palmason harmadik nagyjátékfilmes rendezése.Szerző: Csillag Lajos

Értékelés: 8/10
(2023. 03. 01.)
Hlynur Pálmason harmadik filmje eredeti formai megoldásokkal alkot csodálatos képi elbeszélést, és gazdag vizuális metaforákból építkezve a filmművészet lényegéhez vezet vissza. Tragikus ellentétek feloldhatatlan drámája ember és természet, dal és fotográfia, szó és kép találkozásában. Több