A film forgatása 1992. január 22-én kezdődött és tavasszal, április 11-én fejeződött be.
Gordon Bombay szerepére Tom Cruise, Tom Hanks és Michael J. Fox is esélyes volt.
A Kacsák rivális csapatának, a Hawksnak a 10. számú játékosát Hereknek hívták. A film rendezője: Stephen Herek.
A Fulton Reedet és Guy Germaine-t játszó színészek, Elden Henson és Garette Ratliff Henson testvérek. Garette szőkére festette a haját, hogy ne hasonlítsanak egymásra.
Leonardo DiCapriot is meghallgatták Charlie Conway szerepére, Juliette Lewis pedig megpróbálta megszerezni Connie szerepét.
Vincent LaRusso kezdetben nem kapta Adam Banks szerepét, de később neki adták, mert az a gyermek, aki eredetileg Banks-t játszotta, nehezen tudott együtt dolgozni másokkal.
Amikor az NHL-ben a bővítés mellett döntöttek, Anaheim csapata a film után a Mighty Ducks nevet vette fel, mert a csapat a Disney tulajdonában volt. A csapat ma már viszont csak a Ducks nevet használja.
Charlie Sheennek felajánlották Gordon Bombay szerepét, de visszautasította. Végül a testvére, Emilio Estevez kapta a szerepet.
Bill Murray szóba jött Gordon Bombay szerepére, de végül túl öregnek tartották.
Jake Gyllenhaal, aki ekkor még ismeretlen színész volt, elment a meghallgatásra Charlie Conway szerepére, de végül a szülei nem engedték, hogy elvállalja a szerepet, ezért a producerek Joshua Jackson mellett döntöttek.
A gyerekszínészek közül, akik elmentek a meghallgatásra és azt állították, hogy tudnak hokizni, többen hazudtak, és meg kellett őket tanítani játszani még a forgatás megkezdése előtt.