A leszámolás

A leszámolás

Loin du périph
Griff

Diakité és Monge rendőrök, akik teljesen ellentétes személyiségekkel rendelkeznek. Váratlanul egy nagyszabású bűnügy felderítése közben kerülnek egy csapatba.

(Hupka Adrián)

Rendező: Louis Leterrier
Forgatókönyvíró: Stéphane Kazandjian
Ország: Franciaország
Premier: 2022.05.06. | Netflix (2022.05.06.)
Izïa Higelin
Izïa Higelin

2025.03.23 Griff

Ezmiez

Omar Sy legrosszabb alakítása. Semmi bajom vele, gyerekfantasytól életigenlő drámáig brillírozik, de ez mélypont. Erőltetett vagy túltolt poénok az elmaradhatatlan rasszista szállal. Simán kiszámítható minden cselekedet, minden "meglepi rosszember" benne. Számomra sajnos nem nyújtott semmi maradandót. A régi francia humorágyúknak, mint Louis de Funés vagy Bourvil a legrosszabb alakítását sem közelítik meg a mostaniak. Legyen az a "Horgász a pácban" vagy "A nagy kiruccanás". Ezek és társaik a mai napig könnyes nevetésre késztetik az embert. Nagy jóindulattal, Omar Sy miatt: 3/10.

2022.05.08 Fikatours_blogger

Infantilis

Látszott, hogy inkább a humorra helyezték a hangsúlyt, mint egy eredeti krimi-történet megírására. Ez viszont elég gyermetegre sikerült. A fotelben ülve is szekunder szégyenem támadt a burleszk-jelenetek láttán.

2022.05.09 Lóri Ádámcsik

Jobbat vártunk

Valahogy nagyon bugyuta lett a film. Ha nem lenne benne Omar Sy, még ennyit se kapna szerintem.

Középkategóriás

Közepesen humoros, de mindenképpen könnyed francia vígjáték.

A leszámolásban hallhatjuk, hogy a két zsaru már dolgozott korábban együtt. Nos, erre bizonyíték is van, hiszen a két karakter, a 2012-es A külváros mélyén c. filmben dolgozott először együtt. Szerző: BRANTON