Gyilkos szándék

Gyilkos szándék

Like Minds
Cikkek

Alex előzetesbe kerül, mivel azzal vádolják, hogy megölte Niegelt, a szobatársát. A rendőrségnek nincs bizonyítéka, ezért Sally Rowe próbál vallomást kifacsarni a fiúból.

(MP170506)

Rendező: Gregory Read
Forgatókönyvíró: Gregory Read
Ország: Egyesült Királyság, Ausztrália
Premier: 2006.08.03.

2024.07.21 Kinga Kecskeméti

Dilemma

Sokkal gyengébb filmekre is adtam már könnyedén négyest, de ez a film annyira jól kezdődött, hogy a végére tökéletes megoldást akartam. A 4 csillagot csak Eddie Redmayne és Tom Sturridge tökéletes játéka miatt adom meg. A történet nagyon izgalmas, valami mégis hiányzott nekem. Némi csalódást éreztem a végén. Végig gondolkodásra, agyalásra késztet, két megoldás létezik: 1. Nigel a hatalmába kerítette Alexet, és végig ő irányít, az „örökkévalóságon” túl is. 2. Kitaláció az egész, és minden csak Alex monológjaira épül. Eddie Redmayne annyira ártatlan tekintetű és titokzatos is egyben, hogy lehetetlen róla bármit is megállapítani. Tom Sturridge tekintete pedig olyan érzéketlen és félelmet keltő, hogy naná, hogy felébred bennünk a gyanú ellene. A nézők egy része esküszik az első megoldásra, jóval többen a 2. lehetőségre, sokan pedig a kettő között dilemmáznak. Jómagam szívesebben hajlanék az utóbbi verzióra, de a mozis történet időben sántít, ezért kicsit becsapva érzem magam, akár csak szegény pszichológusnő (Toni Collette). Így megmaradok az első, extrémebb megoldásnál. Szeretem, ha nekem kell megoldanom egy történet végét, és ki kell logikáznom, de az idegesítő, ha hibák csúsznak be, és emiatt bizonytalanságban hagynak. Vagy nem is hibák, hanem szándékosan hagyták így? Nézzétek meg, és döntsétek el ti magatok!

A filmet 2007-ben kiadták DVD-n, ahol a Murderous Intent címet kapta.Szerző: Kinga Kecskeméti