Egy olajfúrótorony összeomlik a norvég partoknál, a helyszínre érkező kutatók pedig rövidesen azzal szembesülnek, hogy sokkal súlyosabb jelenség húzódik a történtek mögött.
(csd)

A kép forrása: Fantefilm / Nordisk Film distribusjon
Lett volna benne potenciál, de nem aknázták ki. És ez nem (csak) költségvetési kérdés volt. Az alapötlettel ki is merült a kreativitás, az egész film olcsó panelek egymásra dobálása. Egyszer nézhető, de nem sokat veszít, aki kihagyja. A "nagy mentőcsónakos megmenekülés" egyszerűen értelmezhetetlen. Adott egy felszíni mentőcsónak, amit arra terveztek, hogy a felszínen biztonságba juttassa az utasait, miközben az esőtől, hullámoktól is védi őket egy műanyag burkolatban. És ezzel mennek le kb. 100 méter mélyre, ahol ez a burkolat éppen csak ereszt, miközben a kabin 2/3-át víz lepi el, de áram végig van. 5/10
Úgy néz ki, ha jó katasztrófafilmet akarunk látni, akkor azt ne Hollywoodban keressük. Végig izgalmas és látványos film, nekem egyik kedvencem lett.
A filmben szereplő Eelume cég a valóságban is létezik, és kígyószerű víz alatti robotjai valódi termékek.