Olivér, a kismacska egyedül bolyong New York Cityben, mígnem hozzácsapódik egy vagány kutyához, Dodgerhez és annak bandájához. A kóborkutyák és koldus gazdájuk, Fagin beveszik bandájukba a macskát. Aki egy akcióban elkeveredik és egy kislányhoz kerül. Jenny befogadja Olivert.
(alexxx)
Azt hiszem, ez az egyik legrosszabb Disney film, amit valaha láttam. Ha nem nézitek meg, nem vesztetek vele sokat. Nem nagyon ajánlom megnézni ezt a filmet.
Az Olivér és társai a Disney-stúdió egyik elfeledett rajzfilmje, amelyre nem tudom miért szolgált rá. Egyrészt van annyira cuki, mint a stúdió más filmjei, jó karakterekkel, jó zenével operál, ráadásul olyan témákat boncolgat (kitaszítottság, barátsá... Több
Ez volt az első olyan Disney-film, amely termékmegjelenítést tartalmazott. Több mint 30 cég neve jelent meg a nagyvárosi jelenetnél, így többek között a Kodak, a McDonald's, a Sony és a Yamaha. A McDonald's még reklámkampányt is indított, amelyet a film ihletett, így karácsony tájékán a film karaktereiről mintázott ujjbábokat kaptak a gyerekek a Happy Meal menüjükhöz.