Egy Fülöp-szigeti krimi thriller, amit egy valóságos esemény ihletett. Néhány rabot szabadon engedtek, hogy bérgyilkosként politikusoknak dolgozzanak.
(Truska)

67 Börtönjátszma (Út közben) (2013)
Az Börtönjátszma/„On the Job” megdöbbentően kiváló, a briliáns összetételű szereplőgárdával. Jól kidolgozott karaktereket játszanak egy zseniálisan objektív és alaposan megírt alvilági drámában. Bár ez a film a sötét módokról szól, izgalommal tölti el az ember, ha nézi az itt bemutatott művészek kreatív teljesítményeit, akik olyan erőteljesek és erőfeszítések nélkül uralják képességeiket. Az „On the Job” a legerősebb ilyen jellegű film Hector Babenco zseniális „Pixote” filmje óta. Megvan a „Breaking Bad” katartikus ereje, és ha nem is ez a valaha volt legjobb film a Fülöp-szigetekről, akkor az ezt felülmúló filippínó filmnek elképzelhetetlenül jónak kell lennie. Elvarázsolt, elragadtatott, elbűvölt, és azon kaptam magam, hogy újra meg kell néznem az „On the Job”-ot (Börtönjátszma). Az On the Job az a film, amely fényévekkel előre repíti a filippínó filmipart, és nagyon tiszteletreméltó színvonalú. Sötét és izgalmas. Pontosan olyan, amilyennek lennie kell.
Egy kicsit nagyobb odafiigyeléssel és ütősebb zenével mestermű lehetne, de így is fantasztikus film. Nem igazán lehet belemenni a kivesézésbe anélkül, hogy lelőném a pént, így csak ajánlani tudom, nem csalódtok.
A film összbevétele 472 890 dollár volt (imdb.com).