Börtönjátszma (Út közben)

Börtönjátszma (Út közben)

On the Job

Hivatalos tartalom

Egy Fülöp-szigeti krimi thriller, amit egy valóságos esemény ihletett. Néhány rabot szabadon engedtek, hogy bérgyilkosként politikusoknak dolgozzanak.

(Truska)

Rendező: Erik Matti
Forgatókönyvíró: Erik Matti, Michiko Yamamoto
Ország: Fülöp-szigetek
Premier: 2013.05.24.

2024.10.29 Bafam

Egy filippínó film, ami káprázatos és tökéletes remekmű lett

Az Börtönjátszma/„On the Job” megdöbbentően kiváló, a briliáns összetételű szereplőgárdával. Jól kidolgozott karaktereket játszanak egy zseniálisan objektív és alaposan megírt alvilági drámában. Bár ez a film a sötét módokról szól, izgalommal tölti el az ember, ha nézi az itt bemutatott művészek kreatív teljesítményeit, akik olyan erőteljesek és erőfeszítések nélkül uralják képességeiket. Az „On the Job” a legerősebb ilyen jellegű film Hector Babenco zseniális „Pixote” filmje óta. Megvan a „Breaking Bad” katartikus ereje, és ha nem is ez a valaha volt legjobb film a Fülöp-szigetekről, akkor az ezt felülmúló filippínó filmnek elképzelhetetlenül jónak kell lennie. Elvarázsolt, elragadtatott, elbűvölt, és azon kaptam magam, hogy újra meg kell néznem az „On the Job”-ot (Börtönjátszma). Az On the Job az a film, amely fényévekkel előre repíti a filippínó filmipart, és nagyon tiszteletreméltó színvonalú. Sötét és izgalmas. Pontosan olyan, amilyennek lennie kell.

2021.02.15 shinijimmy

Egy kicsit nagyobb odafiigyeléssel és ütősebb zenével mestermű lehetne, de így is fantasztikus film. Nem igazán lehet belemenni a kivesézésbe anélkül, hogy lelőném a pént, így csak ajánlani tudom, nem csalódtok.

2020.03.21 vakkhagyma

A film felesleges köret nélkül mutatja be, hogyan dolgoznak össze a bűnözők és politikusok, hogy hatalomhoz és pénzhez jussanak. Ha reményteli befejézeket szeretsz, nem ezt ajánlom, de mindenképpen érdemes megnézni a filmet, zseniális.

A film összbevétele 472 890 dollár volt (imdb.com).