Az álmos szomszéd, aki a fényjeleket látja, nem más, mint a Hetedik c. thriller (1995) forgatókönyv írója: Andrew Kevin Walker.
A palackos gázos jelenet teljesen hibás fizikai-kémiai szempontból. Nem működne egy kerti csővel a palack, nem felfelé száll a gáz, hanem lefelé, és mindenki felrobbant volna a házzal együtt, ha valóban kigyullad.
A két rendőrtisztet alakító színész ugyanazon a napon született; Paul Schulze és Mel Rodriguez (Keeney és Morales tisztek szerepében).
A Columbia Pictures megpróbálta rávenni a rendezőt, hogy kevesebb káromkodás és durvaság legyen a filmben. Nem sikerült, és alaptalan volt a félelmük, mert így is a 2002-es év legtöbb bevételt hozó filmje lett.
A film zenéjét Howard Shore, A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége (2001) zeneszerzője szerezte. Egy ilyen mamut vállalkozás után szeretett volna egy kisebb projektet vállalni. Zenéje meglehetősen sötét hangulatúra sikerült.
A belső helyszíneket egy Los Angeles-i stúdióban építették meg. Rendkívül költséges volt, nagyjából 4 millió dollárba került, mert a rendező ragaszkodott a tökéletesen realisztikus megoldásokhoz.
A helyszín a filmen New York-i. A West 94th street 38. szám alatt található házat csak külső felvételekhez használták. Ma is megtekinthető, az értékét úgy 7-8 millió dollárra becsülik.
A tollpárnás jelenet után még hetekig mindenütt tollpihéket találtak a díszletben.
A forgatás rendkívül elhúzódott, például az orvosi csomag csúsztatását a pánikszobába 103 alkalommal vették fel. A rendező menet közben jött rá, mi mindent hozhat ki a filmből, és egyre nyújtotta az időt.
A lakás feltárásához Fincher CGI technológiát használt.
Mivel mindkét hősnő személyében csere történt, a direktor ki is akart szállni az egészből, és a stúdiónak is azt tanácsolta, hagyjanak fel a film forgatásával. Ám ők ebbe nem mentek bele, mivel a forgatókönyvért 4 millió dollárt fizettek ki Koeppnek.