Dr. Paul Kersey, chicagói orvos számára az erőszak eddig egy távoli jelenségnek tűnt, az élet úgy hozta, sosem kellett szembe néznie vele. Mindez megváltozik azonban, amikor feleségét és lányát brutálisan megtámadják, ráadásul saját otthonukban. A bosszúvágytól vezérelve Paul Kersey saját… Több

Író: Brian Garfield
Feldolgozások
Bosszúvágy (1974)

72 Bosszúvágy (2018)
Egész jó kis film, Bruce Willis főszereplésével. Nagyon jól van felépítve a történet, van benne kelőképpen cselekmény is. Ami nagyon fontos, hogy elképzelhető történet alapján készült alkotás. 2018-ban készült film, amelyet most sikerült megnéznem, d... Több
Szegény Bruce Willis demencia betegsége miatt már nem nagyon fog tudni több filmben szerepelni, éppen ezért megbecsülendőek legjobbjai. Egyik kései sikerfilmje a 2018-as Bosszúvágy, melyben már 63 éves, mégis nagyon jól tolja végig az egészet. Egy egyszerű sebészorvost alakít, akinek egy nap megtámadják családját, és megölik a feleségét. Eleinte a rendőrségtől remél megtorlást és igazságszolgáltatást, de mivel tehetetlenek, úgy dönt, hogy saját kezébe veszi az ügyet. Szerez lőfegyvert magának és egy kapucnis felsőt, ami elrejti az arcát. Megkezdődik a valódi bosszúállás, kőkeményen és sikeresen. A rendőrség csak kapkodja a fejét. A film egyik erőssége, hogy hihetően mutatja be egy hétköznapi figura kísérletezéseit a megtorlásra, hisz Dr. Paul Kersey eleinte csak szerencsétlenkedik, lassan, fokról fokra jön bele a harcba és a rajtaütésekbe. A film nagy kérdése a moralitás, hiszen gyakorlatilag az önbíráskodást idealizálja, miközben a törvénytisztelet arra ösztönözne bennünket, hogy ezt sose tegyük. Nekem mégis nagyon tetszett, és 4 csillagra értékelem.
Bronson filmje klasszisokat vert erre az unalmas,agyonismételt,lapos történetre!Telerakták jó sok gore jelenettel,és Eli Roth-oz megbízták,oldja meg,de ez sajnos gagyira sikerült.Willis lecsúszott a "B" kategóriás sztárok sorába.
Mostanában ez volt Bruce Willis legjobb filmje. Nagyon tetszik az alaptörténet és az, hogyan derül ki a betörők számára az, hogy üres lesz a ház. A támadás során is nagyon jól játsszák a szerepüket a feleség és a lány. A nagybácsit alakító színész is nagyon passzol a képbe és ügyesen beépítik a karakter jellemvonásai közé, hogy ő az első, aki rájön Bruce Willis titkos életére. Végig izgalmas és sok harsány dramaturgiai elem van benne elrejtve. Akik az öldöklős filmeket szeretik, azok nem biztos, hogy ebben találják meg az örömüket, mert a történethez képest nem sok gyilkosság van benne. Ahogy Bruce Willis orvosból egy bosszúálló családfővé válik, az a folyamat is jól érzékelhető, szemben a legtöbb ilyen típusú filmmel, ahol a főhős egy csettintésre leteríti az ellenségeit. Mindenkinek ajánlani tudom, akik egy közepesen durva és nem túl bonyolult, mégis végig a figyelmet lekötő akciófilmre vágynak.
A film összbevétele 34 017 028 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 113 622 066 forintot termelt. A hazai mozik összesen 77 131 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
A történet főszereplőjének, Paul Kersey-nek a foglalkozása az 1972-ben megjelent regényben még könyvelő, az 1974-es filmben építész, a 2018-as remake-ben pedig már sebész volt.