A film összbevétele 49 970 dollár volt (imdb.com).
Guillermo Del Toro nagyon elismerően nyilatkozott a film bemutatója után, azt mondta, hogy ez az egyetlen lovecrafti utánérzés, ami elkápráztatta őt.
Joe Dickinson, a The Horror Magazin kritikusa öt csillagosra (maximum) értékelte a filmet.
A Spring (Újjászületés) premier bemutató dátuma 2014. szeptember 5-én volt a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon.
A film zenéjét Jimmy LaValle komponálta. A filmzene 2015. március 25-én jelent meg a saját kiadójánál, az Eastern Glow Recordingsnál.
A rendezők azért választották Olaszországot helyszínnek, mert állításuk szerint ez egy olyan helyszín, melynek mítoszvilágával és a keletkezéstörténetével is tisztában vannak az emberek, és a helyben élő mítoszokat a filmbe is nagyszerűen be lehetett építeni.
A legnagyobb kihívás a filmmel kapcsolatban a főszereplőnő kiválasztása volt (pontosabban megtalálása). Ugyanis egy olyan színésznőt, aki ismeretlen etnikai származású, az akcentusa nem felismerhető, színészi játéka kitűnő és még gyönyörű is, nagyon nehéz volt találni. Végül a producerek a német származású Nadia Hilker nevét dobták be és választották is végül a szerepre.
A filmet Olaszországban forgatták, pontosabban Polignano a Mare-ban. Az ott élők szívesen fogadták őket, és egy cseppet sem zavarta őket, hogy az utcákon horrorfilmet forgatnak.