Ha elmeséli valaki, akkor nem hittem volna, hogy élvezhető film. Sci-fi gyerekekkel forgatva?!?! Az max kalandfilm vagy vígjáték kategóriában menne el – elképzelésem szerint. De nem így lett. Örülök, hogy nem néztem utána, csak úgy találomra megnéztem a filmet. Azt kicsit sajnálom, hogy Ron Eldardnak nem jutott több szerep. Kedvelem. A fiatalok is nagyon jól játszottak. A film közepe táján azért elnevettem magam. Amikor láttam, hogy mennyi fém tűnik el, kerestem a környéken Zsigulit utánfutóval... A környéken Kalányos Ármándóék sem gyűjtenek ilyen hatékonyan... :-) A végére aztán kicsit rontottak a filmen. Ott már túlzásba vitték kicsit a fiatalok bátorságát, leleményességét... És hát kicsit giccsesre sikeredett az a szörnyes egymás szemébe nézés a főhőssel... És kicsit olyan érzésem is volt, mintha „E. T. haza” lenne... – Bár abból a filmből csak mémeket láttam, magát a filmet nem... Hibáival együtt ez egy igen szerethető film. És amíg homály fedi a megmagyarázhatatlan dolgok okát, addig kifejezetten izgalmas is. Megtekintése ajánlott! :-)
Ha valaki szereti a sci-fi-t és az ifjúsági kalandfilmeket, annak biztos nagy kedvence, de nekem az előbbi stílus nagyon idegen, az utóbbi hangulata pedig nem érezhető a kettősség miatt.
Steven Spielberg keze nagyon érződik a filmen, annak minden pozitív és negatív hozadékával. Audiovizuálisan nagyon rendben van, a gyerekek jól lettek összeválogatva, az első fele tök jó. Ugyanakkor a tipikus dramaturgia minden eleme fellelhető benne ... Több
A stílus nagyon távol áll tőlem, de valamiért mégis lekötött a film. Hiába gyerekes, néha gagyi az egész, tudtam élvezni.
Nekem bejött az az atmoszféra amit a film teremtett. Történetben erős volt, főleg aki szereti ezt a világot. A karaktereket is jól eltalálták.
Ez olyan volt, mintha a rendező előkotorta volna a gyerekkorában kitalált béna szörnyfilmjének ötletét, és leforgatta volna egy magas költségvetésű béna szörnyfilmként. A rendezés nagyon szép, (bár Abramsnél nem tudom hova tenni ezeket a vélhetőleg u... Több
A gyerekszereplőkre épített filmek – persze ha jók a gyerekszínészek – mindig beválnak, és egy sablonos történetet is elvisznek, ahogy ez itt is tetten érhető. A nem túl acélos sztorit a gyerekek játéka teszi élvezhetővé, habár a legvége, a katarzisnak szánt 4. típusú találkozás a főszereplő és az idegen között, az valahogy nem illett a képbe, de egy nagyon élvezhető film volt.
Ez egy igazán gyerek sci-fi, már már kimeríti a mese kategóriát, de amit a gyerekek letolnak benne az egyszerűen zseniális! Ezért szeretem a gyerekszereplős filmeket, mert ők egyszerűen magukat adják. Nagyon jól játszanak az erőlködés legkisebb jele ... Több
Egy nagyszerű film igazán jó történettel. Izgalmakból nem volt hiány, a maga 112 percével végig lekötött. A gyerekszínészek jók voltak. Egy kedves kis film ajánlani tudom mindenkinek.
Amolyan nesze semmi fogd meg jól, látványos effektek de semmi többet nem kapunk. Maga a sztori elhanyagolható, mondhatni könnyen felejthető így hát nem is érthető, mi lett volna a lényeg.
Sokkal hihetőbb, izgalmasabb és félelmetesebb volt mint a mai horror filmnek többsége. Készíthetnének több, hasonló misztikus elemekkel átszőtt horrort.
Az első szerelem, a nagy nyári kalandok és a világra való rácsodálkozás filmje ez, igazi nosztalgiatrip, amiből még a CGI szörny és a cselekmény logikai bakijai sem tudták kiölni a szívet és a lelket. Kamaszkorunk legszebb, rémisztő nyara.