De gyanús a professzor állítólagos lánya is, aki egyszeriben feltűnik a színen. Douglasnak - hogy tisztázza magát - el kell utaznia a virtuális múltba, és ott kell megtalálnia a valódi gyilkost.
(alexxx)
Feldolgozások
Welt am Draht (1973)

77 A 13. emelet (1999)
Talán másodjára néztem végig, és ennyi elég is volt. Először még háborgott lényem sznob fele, hát hova dugták előlem eddig ezt a gyöngyszemet!? Mi az, hogy a Mátrix elnyomja ezt a kis zsenge sci-fi kezdeményt!? Egyébként megtapadt a történet, amikor néztem? Sajnos nem. Szóval a Mátrix uralkodása jogos, a 13. emelet kifakulása a (az egyébként egészen biztos, hogy szimuláció) világunkból meg szintén. Egyébként a színészek tényleg jól játszottak, csak a történet nem volt erős.
Egyidőben jött a Mátrix című korszakalkotó sci-fivel, aminek az árnyékában egy alig ismert kultfilm lett. Már azok számára vált azzá, akik mégiscsak látták. :) Egy virtuális világ és az azt létrehozó sík közt játszódik váltakozva a sztori. Történik egy gyilkosság, aztán gyanúsítás, és egy szép hölgy is feltűnik. Kevesebben vagyunk, akik ezt a filmet a Mátrix elé teszik... de anno a Waterworld kapcsán is csak én mondtam a társaságunkban, hogy remek mozi, amolyan "vízi Mad Max". Aztán másutt is olvastam ezt a párhuzamot. ;)
Érdekes virtuális gondolatvilágot boncolgat a film. Nekem kicsit nehéz volt követni a gondolatvilágok sorozatát, még egyszer meg fogom nézni, elég érdkes a film, leköttötte a tudatomat, vagyis nem nyertem megoldást magamban ezért látni kell mégegysze... Több