Zseniális film. Ezt tényleg mindenkinek végképp látnia kell egyszer legalább. Izgalmas és rendkívül érzelmes az egész végső soron. Sokszor sír és nevet már rajta az ember kínjában mert máshogy nem lehet levezetni. A főszereplő zseniális.
Jó humorú, jól összerakott film csupa jó, profi szereplővel. A cselekménye is ötletes, magával ragadó. Egy perce sem volt unalmas, igazi élmény volt megnézni!
Annak ellenére, hogy egy helyen játszódik a történet elégmozgalmas és látványos film. Remek a humora.
A film a sajátos hangulata miatt szórakoztató, a színészek pedig nagyon jók benne, főleg Stanley Tucci. Érdemes megnézni egy hideg éjszakán egy pohár forró itallal.
Nagyon kedves kis film. Történet végtelenül egyszerű, de pont az adja a különlegességét. Kiváló a hangulata, remek poénokkal, amikor tolja azt a rengeteg bevásárlókocsit az fenomenális.
Nagyon megható a maga abszurditásában, milyen könnyedén megkérdőjeleződhet az ember identitása, és mégis, milyen stabil tud maradni személyiségében még az ilyen tragikus események során is. Ilyenkor ismerszik meg az, ki a jó ember, ki a rossz, ki segít ilyenkor, s ki dönt úgy, hogy az érdekei felülírják az emberségét.
Annyira jól játssza ezt is Tom Hanks, hogy végig sajnálja az ember. Már-már bosszantó. Stanley Tucci-nak külön elismerés. Jó poénok, Remek hangulat. Szép munka.
Ennek a filmnek úgy sikerül a fantázia irányába eltolni a történéseket, hogy eközben mindannyian tudjuk, miről van szó, és ennek mennyire valós alapjai is lehetnek. A film nagyon érzékletes utalásokkal vezet rá minket, hogyan tud egy ember érdektelenné válni a bürokrácia gépezetében.
Tom Hanks bármit el tud játszani, ez a film is bizonyítja. Nem tudom, ki lehetett még esélyes erre a szerepre, de vele tuti bukás lett volna a film. Maga film kedves, többször is nézhető, néhol humoros, keserédes.
Bár Spielberg és Tom Hanks, azért ez a film mégis felejthető marad. Látszik, hogy valamit nagyon akar mondani, de a kivitelezésben valahogy habkönnyű marad. Vagy ha pontosabb akarnék lenni, olyan keserédes lesz, ami drámának túl könnyed, vígjátéknak túl borús, s valahol a mélyrétegekben ettől lesz középszerű.