Átok vagy áldás az idősebbik gyerkőc számára, mindenesetre tény, hogy egy új jövevény érkezése minden családot komoly kihívások elé állít. Ezt a Bébi úr első részében Tim Templeton is a saját bőrén tapasztalta meg. Imádta a szüleit, az egykeséggel járó előnyöket, és őszintén szólva nem… Több

Filmgyűjtemény
Bébi úr: Kapd el a bébit! (2020)
Bébi úr (2017)

74 Bébi úr: Családi ügy (2021)
Láttam a filmet, és... Nekem gyengére sikerült, kicsit erőltetettnek tartom, az előző filmhez hasonlóan itt is átlagosan közepesnek tartom leginkább. Évek teltek el, mire Timünk megnőtt. Lett anyja, lánya és egy gyermeke, és még egy lova is. Tina ismét kiskorúvá változtatja Timet és Tedet a varázscumi segítségével, hogy megállítsák az új gonosztevőt, aki ugyanúgy baba, de felnőtt testrészekkel kiegészítve. A gonosznak az a tennivalója, hogy minden felnőttet eltüntessen a világból, és csak a gyermekek maradhassanak, de Timék nem hagyhatják annyiban, a film végén tényleg babát rejt. Nézhető kategória, de egy kicsit csúfos kudarc lett elsőre.
Sokkal komolyabb és felnőttesebb lett, mint az első epizód, amit igazából nem tudott egyáltalán beérni, nem hogy felülmúlni... Tipikus, klisés folytatás lett belőle, amit bár megnézhetünk, sosem köt majd le minket annyira, mint az első rész.
Alulkorhatárolt. Távol álljon tőlem a cenzúramánia, a pajzánellenesség, egyszersmind bármi, ami olyan szintű ártatlanságfüggőként mutatna be, mint akik húszéves korukig senkit nem világosítanának fel, de ez az alkotás akkor is túlzás. Egyszerűen elképzelhetetlennek tartom, hogy ez legyen a legújabb generáció gyerekfilm-ideálja. Az előző része sokkal „egészségesebbnek” tűnt, humoros jelenetekkel, ahol még volt egy-két dolog, amit „utalásnak” nevezhetnénk, de rendkívül értelmes volt, legfőképpen pedig vicces. Mert ebben a részben olyan a szex-humor, hogy inkább sírni volna kedvem. „Persze a legtöbb kisgyerek nem érti” – mondják egyesek, de akkor meg minek van? Már említettem, hogy az előző része sem olyan agyoncenzúrázott tündi-bündi ártatlankodás, de az humoros volt. Ha a szülőknek címezték, akkor nem tudom, ki akar ilyen ordenáré dolgokat hallgatni a családi filmnézés közben. A filmről egyébként nem vagyok olyan rossz véleménnyel, „hozta a kötelezőt”, valami erőltetett komolykodás, feltűnősködő (beismerem, időnként igencsak vicces) humor, középszerű karakterek, egy-két reális figurával (a vénebbik kiscsaj). Annyira nem volt siralmas, sok gyerekfilm tényleg sokkal rosszabb, inkább legyen valami ilyen szabadelvű, mintsem hogy túlságosan le legyen butítva.
A film összbevétele 118 818 090 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 116 605 745 forintot termelt. A hazai mozik összesen 80 103 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
A Bébi úr: Családi ügy a DreamWorks Animation hetedik olyan filmje, mely egy franchise részét képezi. A korábbiak: Shrek (2001), Madagaszkár (2005), Kung Fu Panda (2008), Így neveld a sárkányodat (2010), Trollok (2016), Croodék (2013).