Démoni fény

Démoni fény

Prey for the Devil

Hivatalos tartalom

A mindössze 25 éves Ann nővér szent meggyőződéssel végzi hivatását, a nő ugyanis hisz abban, hogy ő maga ördögűzőként tehet a legtöbbet mások üdvéért.

Ez azonban ellentmond rendjének szabályzatainak, amely kimondja, hogy nővér nem végezhet ördögűzést, a nő azonban rövidesen mentorra… Több

Rendező: Daniel Stamm
Premier (HU): 2022.10.27. | Netflix (2024.10.02.)

2024.11.27 neondemon

Ne szórakozzunk már...

Pofám leszakad már, hogy ilyen söpredék filmekre vevők az emberek!??????!?????? Konkrétan egy rém gyenge film, de nem is nevezném filmnek... Irritálóan gagyik már ezek a démonos filmek, a hatszázadik imánál elkussoló démonok XDDDDD ha erre van igény sajnos, és van.

2023.06.02 Kóborló

a nap véleménye

Ördögűző tanítványok

Általában az adott év utolsó heteiben mindig készítek magamnak egy kis összeállítás azon horrorfilmekről, amelyek valamilyen okból kifolyólag felkeltették a kíváncsiságomat, és már csak a következő évben kerülnek majd bemutatásra. A Daniel Stamm rend... Teljes kritika

2024.10.10 SaSa

Erika Eleniak szebb kiadásban

Nem tudtam elvonatkoztatni. Végig olyan érzésem volt, mintha Erika Eleniakot látnám Jacqueline Byers személyében. Csalódtam, amikor rákerestem, s láttam, hogy nem a lánya. Azt hittem... A filmről mit lehet írni? Egy teljesen sablonos démonmegszállós, ágyon vergődős, kitekeredős, stigmatizálódós, falra mászkálós, keresztet elé tartós, mormolós, mantrázós, ördögűzős film. Ahogyan a vámpíros, a földmegszálló idegenes, a zombis filmek nagyjából egy kaptafára mennek, úgy ez is, semmi újat nem ad. Leszámítva, hogy a főszereplő hölgyemény (nekem) hasonlít egy másik színésznő fiatalkori énjére. :-)

2024.06.13 Krisz361

A szokásos forgatókönyv, de elfogadható végeredmény

Az alaptörténet nagyjából a szokásos. Annyi változtatással, hogy kapunk egy női főszereplőt (apácát), aki egy kórházban ténykedik ápolóként. De belekotnyeleskedik a helyi ördögűzők munkájába, és szembeszáll a démonokkal. A látványvilág jó (minden sablonjával együtt). A történet kiszámítható, onnantól, hogy kiderül született egy lánya, mielőtt apáca lett. Kikövetkeztethető, hogy a megszállott kislány az övé, és a démon eszközként használja, hogy elérje az igazi célját, ami az apáca. Én közepesnek mondanám, láttam már rosszabbat is, hisz kedvencem a démonos kategória, van viszonyítási alap, sok ilyet láttam.

A film 79 745 560 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 42 577 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A filmet a torontói After Dark filmfesztiválon mutatták be, 2022. október 19-én.Szerző: Kóborló