Alapvetően egy dokumentumfilm, amely Michael Jordan és a Chicago Bulls csapatának legendás 1997–98-as NBA-szezonjáról szól. A film sokakat megismertet a kosárlabdával és az NBA-vel, valamint bemutatja a sportág legnagyobb alakjait és legnagyobb történeteit. Azonban, bár a film nagyon jól bemutatja a kosárlabda és a sportág történetének fontos pillanatait, úgy vélem, hogy a film nem ad elég helyet az egyéni játékosok történeteinek, és azon élethelyzeteknek, amelyek formálták karrierjüket. Az is igaz, hogy a film nagy része a Chicago Bulls sikerének bemutatására összpontosít, így a rivalizáló csapatok, mint például a Utah Jazz vagy az Indiana Pacers története kevésbé van feldolgozva. Emellett, bár a filmnek van egyfajta narratív szála, azonban néha nehéz követni a cselekményt, és az egyes jelenetek közötti átmenetek zavaróak lehetnek. Ezen kívül a film hossza is megkérdőjelezhető, ugyanis a tíz részes sorozat mintegy 9-10 órás időtartama sok néző számára túl hosszú lehet. Összességében, bár egy remek dokumentumfilm, amely sokat ad a kosárlabda rajongóinak és az NBA-t kedvelőknek, a film hiányosságai miatt nem biztos, hogy mindenki számára ajánlott.
Ebben a sport-dokumentum filmben egy szenzációs sportolónak, talán minden idők legjobb kosárlabdázójának felemelkedését követhetjük nyomon. A sportág iránt rajongóknak kötelező darab, melyben jól ötvözték a világsztár, a sikeredző, a csapattársak, az ellenfelek -é s mindenkinek, aki számított valamit ebben a sztoriban - egymáshoz fűződő viszonyát, viselt dolgaikat, kudarcaikat és sikereiket és egyáltalán mindent, amit egy versenysport adhat az embernek. Mindezt végig lebilincselő formában, érdekesen és szórakoztatóan teszi. Let's go Bulls!
Nem vagyok túlságosan nagy sportrajongó, pláne nem kosárlabdarajongó, pláne, mivel nem is értem teljes mértékben a szabályait, de, és itt van egy rohadt nagy DE, ez a sorozat eszméletlenül nagyot ütött. A Netflix valahogy érzi, hogyan kell okosan, ta... Több
Michael Jordan nevét valószínűleg azok is ismerik, akik kevésbé érdeklődnek a sport és a kosárlabda világa iránt. A sorozat nagyszerű portrét fest róla, civilként és sportolóként is bemutatja. Amit eddig láttam belőle, engem meggyőzött, várom a további részeket is.
Meglepően jól tálalja a témát ez a film, és mindezt úgy mondom, hogy nem kifejezetten vagyok nagy rajongója ennek a műfajnak.
Ú, szerintem Jordan egy legenda, akinek a neve remélem soha nem merül feledésbe, ez a film ráadásul rá tesz egy lapáttal az ő kultuszára. Érdemes megnézni!