Michael Jordan – Az utolsó bajnokságig

Michael Jordan – Az utolsó bajnokságig

The Last Dance

rainman

A minden idők egyik legsikeresebb és legjobb profi kosárlabdázója, Michael Jordan által vezetett Chicago Bulls felemelkedésének története az 1990-es években.

A Michael Jordan – Az utolsó bajnokságig, mely április 20-tól látható kizárólag a Netflixen, eddig soha nem látott bepillantást enged… Több

Rendező: Jason Hehir
Premier: 2020.04.19. | Netflix (2020.04.21.)

2024.10.10 Csenge410967

Jó a sorozat, kifejezetten jót tesz neki, hogy a korábbi csapattársakat is megszólaltatják benne. Hihetetlen, mennyi energia van benne, hogy ilyen karriert fusson be. Volt pár pont, ahol unszimpatiát vált ki belőled Jordan viselkedése. Mindenképpen érdemes megnézni annak, aki szereti.

2023.04.01 Informer2

Jordan, Jordan, Jordan

Alapvetően egy dokumentumfilm, amely Michael Jordan és a Chicago Bulls csapatának legendás 1997–98-as NBA-szezonjáról szól. A film sokakat megismertet a kosárlabdával és az NBA-vel, valamint bemutatja a sportág legnagyobb alakjait és legnagyobb történeteit. Azonban, bár a film nagyon jól bemutatja a kosárlabda és a sportág történetének fontos pillanatait, úgy vélem, hogy a film nem ad elég helyet az egyéni játékosok történeteinek, és azon élethelyzeteknek, amelyek formálták karrierjüket. Az is igaz, hogy a film nagy része a Chicago Bulls sikerének bemutatására összpontosít, így a rivalizáló csapatok, mint például a Utah Jazz vagy az Indiana Pacers története kevésbé van feldolgozva. Emellett, bár a filmnek van egyfajta narratív szála, azonban néha nehéz követni a cselekményt, és az egyes jelenetek közötti átmenetek zavaróak lehetnek. Ezen kívül a film hossza is megkérdőjelezhető, ugyanis a tíz részes sorozat mintegy 9-10 órás időtartama sok néző számára túl hosszú lehet. Összességében, bár egy remek dokumentumfilm, amely sokat ad a kosárlabda rajongóinak és az NBA-t kedvelőknek, a film hiányosságai miatt nem biztos, hogy mindenki számára ajánlott.

2020.05.21 Robinson76

Egy világsztárrá válás története

Ebben a sport-dokumentum filmben egy szenzációs sportolónak, talán minden idők legjobb kosárlabdázójának felemelkedését követhetjük nyomon. A sportág iránt rajongóknak kötelező darab, melyben jól ötvözték a világsztár, a sikeredző, a csapattársak, az ellenfelek -é s mindenkinek, aki számított valamit ebben a sztoriban - egymáshoz fűződő viszonyát, viselt dolgaikat, kudarcaikat és sikereiket és egyáltalán mindent, amit egy versenysport adhat az embernek. Mindezt végig lebilincselő formában, érdekesen és szórakoztatóan teszi. Let's go Bulls!

2021.03.05 rainman

Nem vagyok túlságosan nagy sportrajongó, pláne nem kosárlabdarajongó, pláne, mivel nem is értem teljes mértékben a szabályait, de, és itt van egy rohadt nagy DE, ez a sorozat eszméletlenül nagyot ütött. A Netflix valahogy érzi, hogyan kell okosan, ta... Több

A szériát ötödik részét a helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryantnek ajánlják. Szerző: jakedave

Jordan jeleneteit valójában nem a kosárlabdázó otthonában, hanem egy másik, hasonló házban vették fel. Ennek oka, hogy a sportoló nem akarta, hogy a stábtagok ki-be járkáljanak a saját házában. Szerző: jakedave

Értékelés: 9/10
(2020. 05. 23.)
A Michael Jordan éra és a Chicago Bulls
A Netflix legütősebb dokumentumsorozata kapcsán mesélünk rajongásról, elhivatottságról és kosárkártyákról. Több