A film 40 211 799 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 24 935 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
A tárgyalások idején Marguerite életet adott Robert nevű fiának. Később még 2 gyermekük született.
A bárbaj reggelén Le Gris-t lovaggá ütötték, hogy de Carrouges-sal egyenrangú félként harcolhasson.
Le Gris igyekezett alibit biztosítani magának; állítása szerint az eset idején egész héten 2 mérföldre a helyszíntől tartózkodott, amit egy Jean Beloteau nevű zsellér vallomásával támasztott alá. Azonban az alibi megingott, mikor Jean Beloteau-t szintén nemi erőszak vádjával tartóztatták le.
Le Gris egy Adam Louvel nevű katona segítségével jutott be a de Carrouges-kastélyba. A katonát később kínvallatásanak is alávetették.
A filmben is látható, és valóban megtörtént mozzanat: a kesztyű ledobása a bíróság előtt a harcra való szándékot jelezte.
De Carrouges és Le Gris párbajára 1386.december 29-én került sor.
A film megtörtént eseményeket dolgoz fel.
Harriet Walter és Jodie Comer korábban már játszottak együtt a Megszállottak viadala című sorozat 3. évadában.
2020. március 13-án a Disney bejelentette, hogy a koronavírus-járvány és az Európán belüli utazási korlátozások miatt határozatlan időre leállítják a forgatási munkálatokat.
Egyes jeleneteket dublini kastélyokban vettek fel.
A forgatás 2020. február 14-én kezdődött a franciaországi Drodogne-ban, márciusban pedig Burgundiában és Berzê-le-Châtel-ban folytatódott.