A volt amerikai biztonsági tanácsadót múltja sötét foltjaival is titkaival zaklatják kollégái.

Többször látott séma nem hihetően előadva. Először erős közepesre akartam értékelni, hiszen jól és logikusan lett felépítve jó alakításokkal, megfelelő dinamikával, a végén pozitív befejezés ígéretével. Ilyen szempontból bőven nézhető, ajánlható. Utólag végiggondolva viszont nem hihető. Ekkora kockázatot, fenyegetést nem hagynak a fejük felett lógni ekkora emberek, szervezetek egy napig sem, nemhogy 4 évig. Az összes érintett "eltűnik" így vagy úgy. Aki ezrek haláláért felelős, az nem kezd győzködni egyetlen embert. Szóval ellentmond saját magának a film. Jó karakterek, jó alakítások, feszültség, közben meg nem hihető az egész. Amilyen szemmel nézed, azt kapod!?
A film inkább átlagosnak mondható lenne, de több oka van, hogy mégis kicsit feljebb pozicionálom. Először is szeretnék kedvet csinálni hozzá, mert nem rossz film. Kissé elcsépelt történet, de sajnos a valóság tömegével gyártja a hasonló eseteket valószínűleg, ezért örökérvényű. További pozitívum: Jamie Lee Curtis. Kedvelem, jó színésznő. Nem volt soha egy babaszépség, viszont végtelen tisztelet, hogy teljesen természetesen éli meg a korosodását, nem csinál magából bazári majmot, szörnyet. (Ezt gondolom még Emma Thompsonról és Sigourney Weaverről). És a tejszínhab a sütire az a mutatós csokoládébaba, aki a főszerepet játssza. Szerintem kifejezetten bájos, és tetszett a mimikája is. Számomra nagyon megnyerő volt. Én nem gondolnám, hogy le kell írni egy filmet azért, mert nem hoz újat. A régi, jól bevált témákból is lehet jót kihozni. Ebben a filmben legalább nem látsz a futó ember sebességével terjedő robbanáshullámokat. Nem látsz 5 méteres zuhanás után megkapaszkodást egy százas szegen. Nem ugranak el a golyó elől. Nem állítja meg a farostlemez a gépkarabély lövedékeit. Fiatal, csinos, manökenalkatú nők nem vernek halálra ököllel, és nem hajigálnak különleges kiképzést kapott, bivalyerős, 120 kilós izomkolosszus kommandósokat. Nem ugratnak az autóikkal sík terepen. Minden szereplőre hat a gravitáció, és nem rendelkezik szuper képességekkel. Manapság már ezeknek is örülni kell. :-) Jó ez. Realisztikus. Nézzétek bátran!
A film összbevétele 32 427 dollár volt (imdb.com).