Ebben a realisztikus thrillerben egy átlagos vállalati alkalmazott egész élete veszélybe kerül, miután elveszíti az összes személyes adatát tartalmazó okostelefonját.
(Hupka Adrián)
Író: Akira Shiga

70 Kiszolgáltatva (2023)
Vannak benne érdekes dolgok, de sokszor unalmas, főleg a vége, az nagyon el lett nyújtva. Arról sem derül ki sok minden, hogy miért is csinálja a dolgokat a főgonosz, így nem túl sok értelme van, és nem tud izgalmas lenni.
Dél-koreai álmoskás kiberthriller történet, amiben sokkal több a tanulság, mint az izgalom. A tény, hogy bármihez és mindenhez is mobiltelefont használunk. Elgondolkodtató, hogy mennyi mindent elmesél rólunk a telefonunk. Elgondolkodtató, hogy mennyire függővé tesz minket a készülékünk. Miközben rádöbbenünk ezekre a már jól ismert igazságokra, a háttérben egy sorozatgyilkosság felderítése zajlik, ahol a gyilkos az áldozatok okostelefonján keresztüli kapcsolattartás módszerével üldözi zsákmányát. A tempó elég jeges, és túlságosan csendes ahhoz, hogy kellően ingerelje az idegrendszerünket. A szereplők csapnivalók, igen gyengék az alakítások, a főszereplőtől kezdve a felügyelőig gyengék a karakterek is. A filmalkotás a rendező első filmje, egyébként egy azonos című japán regény, majd egy 2018-as japán film adaptációja. Elképzelhető, hogy előbb-utóbb valamelyik európai országban is készülhet további adaptáció vagy remake. A Kiszolgáltatva főleg a téma aktualitása miatt érdekes, jó közepesre sikerült produkció.
Lehet, hogy elfogult vagyok, de én már másodjára néztem meg a filmet, mivel Im Si-wan az egyik kedvenc színészem. A kisfiús külső mögött ezer arca van, itt most éppen a báránybőrbe bújt farkast alakítja. Imádom, ahogy rezzenéstelenül, ártatlan tekintettel néz a semmibe, s bár a gondolataiba nem látunk bele, már-már majdnem megszeretjük. A téma pedig az utcán hever, a telefonos függőség egy valós veszély a mai világban, nélküle szinte létezni se tudunk. Teljesen átéreztem a főhősnő problémáját, hiszen kb. egy hónapja veszítettem el a telefonomat. Úgy éreztem, nélküle megáll az életem, pedig csak két napig nélkülöztem, az enyémet szerencsére megtalálták. A film a függőségen kívül még egy másik létező problémára is felhívja a figyelmet. Sajnos, hajlamosak vagyunk jobban megbízni egy idegenben, mint a saját családtagunkban vagy a barátainkban. Bár voltak ugyan kisebb hiányosságok, logikai figyelmetlenségek a filmben, de a fő mondanivaló súlyosságából ez nem von le semmit. Szóval, jó filmezést mindenkinek, és vigyázzunk a telefonunkra.
Im Si-want ezért a szerepéért jelölték a Legjobb színész kategóriában a 32. Buil Film Awardson.
Az Unlocked című film Kim Tae-joon első, bemutatkozó rendezése.