Tenek kritika
Nolan mindig a rendhagyó ötleteiről és sajátos rendezői stílusáról volt híres, ízig-vérzői szerzői filmes volt, amit most ismét megcsillogtat a Tenet című filmjében. Én lepődtem meg a legjobban mennyire tetszett a film, teljesen berántott és végig fenntartotta az érdeklődésemet, annak ellenére, hogy tudtam nem fogok minden kérdésemre választ kapni, sőt valószínűleg több lesz a kérdőjel a stáblista legördülése után, mint amikor elkezdődött. Viszont még így is nagyon szórakoztató, friss és igazán vagány filmet hozott össze Nolan, kétségkívül az összes filmje közül ez az eddigi leglazább, és a Batman-trilógia óta a legerőszakosabb is. Több
Az Eredet gonosz ikertestvére
A Tenet mindenkinek ajánlható, azzal kell csupán megbarátkoznunk, hogy miután a film két és fél órán át masszírozza az agyunkat, az ezalatt a fejünkbe toluló kérdések legtöbbje megválaszolatlan marad. Több
Bond időhurokban
Az év ezen szakában általában Godard-t nézek, idén sem történik ez másként, néztem a régi Godard-t a friss Nolan-film ízével a számban, és arra gondolok, hogyan lehet gondolat nélkül mozit csinálni, és miért harapózott ez annyira el a mában? Több
Fáj már a fejed?
Christopher Nolan megrendezte minden idők legbonyolultabb és egyben egyik legbutább Bond-filmjét. Több
Látványos, de zavaros sztori, gyengécske kivitelben
Christopher Nolan új akció-thrillere egy zavaros sztori mentén látványosan megcsinált katyvaz, mely sajnos nem közelíti meg színvonalban a rendező 2010-es legjobb dobását az Eredetet. Denzel Washington fia, John David Washington meglehetősen szürke alakítást nyújt, de a legnagyobb probléma inkább az össze-vissza alapsztorival van. Több
Ne gondoljon bele, érezze!
Aki egy igényes és egyedi élményre vágyik, annak bizony kötelező megnézni a nagyvásznon, mert mint moziélmény működik. Az ilyen időkben pedig még nagyobb szüksége van a moziknak egy Christopher Nolanre, mint valaha. Több
Nyakunkon a jövő. És ez tényleg rossz hír. Egy kiadós hümmögéssel kezdeném. Könnyebb lenne, ha elég volna ennyi és máris záródna a cikk. Kicsit örülnék is, de persze ilyet mégse lehet. A várva-várt Film, az év nagy dobása, a zaklatott 2020-as évbe belerokkant moziipar megmentőjének szánt műremek ugyanis megosztó lesz. Nem kicsit (hogy klasszikust idézzünk) hanem nagyon. Több
Habár a film egyáltalán nem rossz, sőt még így is az átlag felett teljesít, leköti a nézőt (ha nem akarja veszett módon megérteni a látottakat) azért nagyon kár érte, hogy pont a mesélés terén nem sikerült maradandót és felejthetetlent alkotnia a rendezőnek. Több
A legendás alkotó ezúttal saját eszén is túljárt, és magát szorította sarokba azzal, hogy cselekményszövésének elemei és agyzsibbasztó fordulatai önmagukért kell, hogy létezzenek. Több
Az idő újabb cáfolata
Christopher Nolan legújabb filmje tematikai értelemben egyenes következménye korábbi műveinek, azoknál viszont sokkal öncélúbb és kevésbé átgondolt. Az angol rendező ugyanazt a trükköt dobja be, mint általában. Most is az idővel zsonglőrködik, de ezúttal mindezt képtelen a filmes elbeszélés lehetőségeit kitágító alkotói módszerré emelni, így megmarad az üres vásári mutatvány szintjén. Több
A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen!
Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem,
vegye fel velünk a kapcsolatot.