Dánia egy elhagyatott, távoli zugában, zord téli környezetben, a helyi mészkőbánya zárt munkásközösségében éli mindennapjait egy testvérpár, Johan és Emil. Ezen a szürreális ipari tájon napi rutinjukat a megszokott rituálék szerint végzik, amíg a köztük és egy másik család között ki nem robban egy… Több

A kép forrása: Masterplan

80 Téli fivérek (2017)
Nekem egy kissé a történet vontatott volt, és bár mondanám, hogy a képi világa mindenért kárpótolt, mégsem tudom. Szép a film, jól néz ki, de szerintem ez nem lehet kibúvó. Egy kicsit csalódtam benne, de azért érdemes egyszer megnézni.
Piszkosul erős film lett a Téli fivérek, kiváló rendezés, nagyszerű szereposztás, nem csoda, hogy annyi díjat zsebelt be a fesztiválokon. A súlyos mondanivaló rátelepszik a nézőre, rám nagy hatással volt még órákkal később is. Az európai filmek kedvelőinek kötelező program!
Engem teljesen letaglózott az atmoszférájával, annyira átütő, hogy még órák múltán is a hatása alatt voltam. Nem mondanám, hogy brutális vagy nyomasztó lenne, de azért készüljetek fel, hogy a film nagyon mélyen a lelketekbe hatol. Nem is kell se kóla se popcorn hozzá. Imádtam és tuti, hogy még párszor meg fogom nézni.
A film 725 634 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 788 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.