A babona és a varázslat idején, amikor a farkasokat démoni lényeknek tartották, a természetet pedig megszelídítendő gonosznak, egy fiatal vadász növendék, Robyn Írországba utazik édesapjával, hogy megmérkőzzenek az utolsó falkával. Azonban amikor Robyn megment egy vad lányt, akit Mebh-nek hívnak,… Több

Lenyűgöző animáció, érzelmekkel tele történet. És a zenék is hangulatosak. A cselekmény egy kicsit kiszámítható, de ezt leszámítva élveztem.
IMDB értékelés:
8.0/10
Hazai kritikusok:
8.0/10
Rendező: Tomm Moore, Ross Stewart
Forgatókönyvíró: Will Collins, Tomm Moore, Ross Stewart, Jericca Cleland
Zene: Bruno Coulais
Szereplők: Sean Bean, Simon McBurney, Honor Kneafsey, Eva Whittaker, Tommy Tiernan, Maria Doyle Kennedy, Jon Kenny, John Morton
Ország: Egyesült Királyság, Franciaország, Írország, Luxemburg
Premier (HU): 2020.12.11. | Apple TV+ (2024.05.23.)

A kép forrása: Apple Original Films
Talán az egyik legvarázslatosabb animációs mese, amit az utóbbi időben láthattam. Nálam nagyon vitt mindent.
(2021. 01. 14.)
Nem farkasnak való vidék
Kétségtelen, hogy a hat éven át készült, a tölgyfaerdők narancssárga és az ősz fakóbarna színeiben pompázó Wolfwalkers külcsínében a kortárs animáció egyik csúcsalkotása, amely a fősodorhoz közelibb történetével még több emberhez juttathatja el Moore-ék művészetét. Több