Ha valaki romantikus vidéki ranchot akar látni, az csalódik. Véres, kegyetlen, hatalomvágyó férfiak tiporják egymást.
Az első évad vége előtt elveszített a sorozat. Nincsen egy kedvelhető szereplő, a konfliktusok már most ismétlődnek, és amolyan Dallas-utánérzése van az egésznek. Azt sem néztem. Vontatott, így lehet öt évadig elhúzni.
Miért is olyan népszerű ez a sorozat Amerikában? Mert létező problémával, a föld birtoklásásnak ősi történetével foglalkozik. A hatalmas birtokok világában az egyik legfontosabb kérdés, hogy ki birtokolja, ki örökli, hogyan őrzi hagyományait, hogyan tudja megvédeni a betolakodók és a hatalom elől. Kétszáz éves megoldatlan kérdés, amit még az európai néző is érdeklődve kísér figyelemmel. Sokszereplős sorozat, a westernvilág hétköznapjait, ünnepeit és harcait, belső igazságát és igaztalanságát ábrázolja nagyszerűen. Az érdekek több fronton is összecsapnak a Dutton birtok (ranch) körül, hol az indiánokkal, hol a milliárdosokkal, hol a természetvédőkkel. Körmönfont küzdelem zajlik a tanya jövőjéért, ahol a gyilkolás is megfér a tulajdon védelmében. A drámai harcok a családon belül is folynak, a főhőst kiválóan alakító Kevin Costner is egyre kegyetlenebb gyermekeivel. Hősöket látunk, vagy a békétlen valóságot, ez a kérdés, amit magunknak kell megválaszolni. A sorozatban a megfontolt és szilárd John Dutton is megválaszolja ezt a maga módján, szüntelenül ismételve, hogy a világ tulajdonképpen nagyon egyszerű. A világ, ahol csak a föld és a munka létezik. A többit a modern társadalom bonyolította túl…
Ebben a drámai sorozatban egy montanai farmercsalád életébe tekinthetünk bele. Egy apuka a főszereplő, aki keményen irányítja a családot és a rancsot, sokszor nem legális eszközökhöz kell fordulnia. A családnak generációkon át azzal küzdelemmel kell ... Több
Szerintem telitalálat, erőszakos és szexis sorozat, ami bekukkantást nyújt a korrupt és érdekek vezérelt világba, ahol semmi sem szent. Várom a folytatást.
Hasonló sorozatok
Az első pár rész igazán kiemelkedő, után kicsit lefele megy a sorozat, túlzott brutalitással operál...erős közepes lett így. Kevin nagy tag benne, hangulat, képi világ kiváló. A szinkron nem tudom, milyen lett benne, feliratosan néztem.
Nos, már-már sorozatfüggő vagyok. Ez a sorozat egy klasszikus mai amcsi sorozat. Politika, család, viszályok, szerelmek, bunyó, gengszterkedés, meztelenség is. Ha már láttad az Utódlás (Succession) sorozatot, akkor kb. hasonló. Itt Minesota van a központban, és tényleg, idővel én is megszerettem a cowboy életet (terelés, billogozás, lasszó, lovas rodeó). Jó az operatőri munka. Erős karakterek vannak a családban, és néhány azon kívül is. De hogy az ötödik évadnak még nincs meg a befejezése… mi van? Kevin Costner lelépett a felénél? Igen, ez az ábra. Na, már itt tartunk. De azért, ha így is van, nekem akkor is tetszett, és talán még folytatás is lesz, csak nélküle.
Annyira untam, hogy 2 részt végigkínlódtam, de csakis Costner iránti tiszteletem jeléül, de nem ment tovább, elbuktam.
Nekem ez annyira nem. Keresztapának gyenge, westernnek gyenge, ilyen családregényszerű izé. Annak is közepes. Hát így.
Fantasztikus karakterek, különleges sorozat... számomra. Nem egyszerű az élet sehol sem: csak nyugalomra vágysz, de nem hagyják. Mindig felbukkan valaki, akiből ellenség lesz, pont mint az életben. Végig fenntartotta az érdeklődést.
Az 1-2. évadot láttam, mert csak ennyi volt fent. Állítólag 5 évad készült. Remélem, hogy a továbbiak is elérhetőek lesznek. Nagyszerű a főcímzene. Beállítottam csengőhangnak. Remek a szereplőgárda, izgalmas a történet. Kevin Costner nagyot alakít.