2015.06.02 12:12 titra Olvasottság: 255x
0

Gyűrűk ura soft-pornó paródia

Kíváncsi lettem erre a sorozatra, mert sokan nézik, és több évad lement már belőle, díjakra jelölték, gondoltam biztosan nem lehet rossz. Csak az első pár részt láttam, és nem mondom, hogy nincs benne olyan szál, ami érdekelne, de számomra így első körben nehéz elvonatkoztatni attól, hogy ez egy Gyűrűk ura soft-pornó paródia, a brazil szappanoperákra jellemző karakterekkel és konfliktushelyzetekkel. Van a kis tündefiú, aki maga is szívesen felajánlkozna menyasszonynak, de a kentaur-arcú vadembernek a pindurka kis tündelány kell, akit (valószínűleg hagyomány-tiszteletből) csak az esküvő után erőszakol meg szigorúan kutyapózban valahol az útszélen. Ez a jelenet egyébként nagyon romantikusan a lemenő nappal a háttérben zajlik.

Tényleg nem takargatnak semmit, na jó, épp csak annyit, hogy hivatalosan ne mondhassák rá, hogy pornó kategória, mert az csúnyán hangzana. Az is érdekes felfogás, hogy egy világ bármely távol álljon is a mi valóságunktól, az emberek bármely korban, időben, és társadalomban létezzenek is benne, a nő csak tulajdon lehet. Nálunk is így ment ez, fantasy ide vagy oda, van egy határ amit képzeletben sem szabad átlépni, nincs az a világ ahol nők uralkodhatnak férfiak felett, vagy egyszerűen csak nincs nemek szerinti alá-fölé rendelt viszony. Aztán itt van még a király felesége, és annak ikertestvére a jóképű lovag, aki egyenesen a Shreck 2-ből átigazolt Szőke.

Gyűrűk ura soft-pornó paródia

Szőke itt is, csakúgy mint a rajzfilmben, szinte tökéletes. Szinte. Egyetlen hibája csupán, hogy túlbuzog benne a testvéri szeretet. Ja, és ki akart nyírni egy gyereket aki épp aktus közben érte őket tetten. Igen, az aktus a saját testvérével értendő. És tényleg a pornó a gusztustalan? Arra már csak történetmesélés szintjén kerül sor, hogy egy kilenc éves lányt pénzért ad el a családja, hogy aztán 3 évvel később profi szex-rabszolga lehessen belőle. És ebben a nagyon realisztikus, korhű vagy minek mondják történetben, az a csaj, akit 12 éves korától "dolgoztatnak"huszonéves korára nem egy meggyötört (többszöri vetélés-szülés-sorozat után járó) emberi roncs lesz, hanem egy szexistennő. A való világban is csak viccből gyújtják fel magukat a hasonló sorsú áldozatok. Szóval nemi erőszak, vérfertőzés, gyerekgyilkolászás, kislányok megrontása, kameraegyenesben az első három részben. Mégis milyen más lehetőség kínálkozhat a forgatókönyvírónak és a rendezőnek arra, hogy a karakterek motiváltságát és személyiségfejlődését bemutassa? Tényleg a feldarabolt hullák és sírva szexelő még alig nők látványával lehet felnőtt közönségnek filmet gyártani, mert majd ettől nem lesz mese a sárkányos-lovagos sztori? Bár itt is, mint a mesékben, a jók mindig jók, a rosszak meg még annál is rosszabbak. Szomszéd néni kérdés nélkül hülyére püfölné bármely negatív szereplőt ha a kezei közé kerülne. A háromlábú törpe legfőbb hibája is annyi, hogy végtelenszámú nőt képes kielégíteni. Szegény. De legalább nincsenek nemibetegségek. Az olyan kiábrándító lenne már. A dramaturgiai felvezetés, az egész hatásmechanizmus egy harmadrangú szappanoperáénak felel meg. Egyszerűbb lett volna sztorit gyártani egy pornófilmhez. Látják kedves pornófilm-készítő nénik és bácsik, igény van a kicsit hosszabb, és lassabban vetkőzős sztorikra, a nagyon fiatalok (akik ezt nyilván nem nézhetnék, de nézik) és a HTB-k, nem tekerik át ezeket a részeket, elégítsék már ki ezeket az igényeket, különben ilyen sorozatokat kénytelenek legyártani a filmesek! Azok meg ha jó szakemberek, végigzokogják az egészet, hogy ezt kell tenniük. Szerintem inkább faragnának széklábakat. Persze megértem én, hogy van egy szint, amit egy jóérzésű pornórendező sem vállalna be, de az ilyen sorozatokba még az is belefér. Ez nem felnőtt tartalommal bíró mese, hanem egy mesének is alkalmatlan hulladék. Nem hatásvadászkodnak, sokkvadászkodnak a rendezők. De miért? Talán mert kellett egy film amibe szerepet kaphat egy csomó névtelen, de egyébként használható színész. Aztán meg kellett egy másik nagy csomó jelmez- és díszlettervezőnek meg statisztának a munkalehetőség. De mit fognak ezek csinálni ha pénzt is akarnak keresni rajtuk? Akkor jött az ötlet, hogy keressük meg a legnépszerűbb pornóponyvát a környéken és filmesítsük meg. A Szulejmán már épp foglalt volt, így maradt ez. Már csak az kellett, hogy legyen miről beszélni a kávészünetekben. És bejött nekik, rémisztő, de így van.

akció | dráma | fantasy | kaland | romantikus

A Trónok harca George R.R. Martin nemzetközi sikerű, A tűz és jég dala című regényciklusának adaptációja, melyben a nagyhatalmú családok élet-halál harcot vívnak Westeros... több»

0