2024.02.09 17:47 Mz/X Nézhetetlen Olvasottság: 990x
1

Ez. Hogy. Történhetett...?!

Régóta nem örültem annak ENNYIRE, hogy valamit végül nem moziban, csak otthon valami online oldalon néztem meg. Rémületes, hogy ilyen film létrejöhetett. Itt olvastam, azt hiszem, hogy olyan, mintha egyik színész sem tudná, hogy mit keres ebben a filmben. Tényleg olyan.

Martin Freeman mint executive producer vett részt a filmben, amiből csak arra tudok gondolni, hogy akart vége valami szexi karaktert is játszani a kicsit esetlen, szerethető, mellékkarakterek után/helyett, és megcsinált magának a haverjaival egy ilyen filmet. Csakhogy... valahogy egyáltalán nincs otthon sem a karakterben, sem a filmben. Kémiának se híre, se hamva a két karakter közt, Ortega bár esztétikus látvány, de konkrétan taszító (nyilván ez nagyon szubjektív), mint Cairo.

Ez. Hogy. Történhetett...?!

Bár... lehet, hogy épp ez volt a lényeg. Az egyetlen valamennyire is értékelhető figura tényleg a Winnie Black által játszott eleinte vagány, majd később teljesen összetört sidekick chick, Gideon karaktere. A látványvilág valóban hangulatos, ezt meg kell hagyni, de angolul pl. Ortega narrációjától én egy másodpercen belül rettentően irritált lettem, valami olyan intonációval beszél, ami még tovább fokozza Cairo karakterének visszataszító voltát, Miller tanár úr felesége és az egész viszony a házaspár közt teljesen értelmezhetetlen és random, az olyan furcsaságokról nem is szólva, hogy milyen iskola az, ahol a tanárok lazán sms-ezgetnek a diákjaikkal meg együtt sütizgetnek velük... Ez azért volt számomra zavaró, mert a világépítés nem fantasy vagy alternatív univerzumba vitt el minket, ahol ez még oké is lehetne, hanem egy hétköznapi helyzetet akartak drámaként eladni az alkotók egy valós amerikai kisvárosban. A #metoo után elég vad, hogy a 40-es tanár bácsi a 16-18 éves diáklányokkal magántelefonon folytat bármilyen típusú eszmecserét... Folytathatnám még, de inkább befejezem azzal, hogyha egy ilyen típusú viszonyról akarsz jó vagy legalább jobb alkotást látni, akkor talán próbáld meg a Netflix Obsessionját (ott nem ekkora a korkülönbség) vagy a Lolitát, ami már Jeremy Irons miatt is megéri. Ha a hangulatot keresed, akkor meg ott a Kegyetlen játékok (szigorúan csak az első része). Több nem jut eszembe. Ne vesztegesd erre az idődet. Iszonyatos csalódás.

dráma | vígjáték

Miller tanárként többre vágyik az élettől. Eredetileg írónak készült, de egy kisvárosi középiskolában irodalomtanárként éli mindennapjait. Élete akkor vesz fordulatot,... több»

1