2024.04.11 00:58 Elektra Csábiné Zsuzsi Olvasottság: <100x
0

Újabb Casanova élete történet

Ehrengard történetének műfaját tekintve a romantikusok közé sorolnám, illetve a kosztümös romantikus film, aminek azt az alternatív címet adnám: így indult Casanova sztorija. Nos igen! Valóban egy olyan szerelem történetét tárja fel a netflixes film, ahol is két ember ellen, akik amúgy összeillenének, minden összeesküdött. Most szólok! Ez a dolog megoldódni sem fog! A film végére se, ebből kifolyólag inkább olyan nézőknek ajánlanám elsősorban a filmet, akiknek elfogadható, ha egy szerelem leginkább egyoldalú, és az is marad.

Igen, kicsit talán én is csalódtam épp emiatt, de ettől még el tudtam fogadni a sztori végkimenetelét. Ha nem így ért volna véget, Casanova alakja talán soha nem is létezhetett volna. Nem beszélve arról, hogy van olyan, mikor két szerelmest nem egymásnak rendelt elsősorban az ég, hanem mindenki másnak. Ettől függetlenül sem rosszabb emberek, mint a veronaiak vagy mások. Ehrengard alakja megmutatja, hogy vannak boldog vég nélküli filmek, illetőleg, hogy még egy magát a szív dolgaiban annyira képzettnek gondoló férfi is minden további nélkül vallhat kudarcot. Tudjátok, mikor az ember mindenki bajára tudja a gyógyírt, csak a sajátjára nem. Másokat megtanít hódítani, miközben önmaga ugyanezekkel a fortélyokkal képtelen érvényesülni. De hát van ilyen. Ajánlom ezt a filmet épp ezért az olyan nézőknek, akik a romantikus lányregények helyett inkább néznének olyasmit, ahol is egy nőnek igenis vannak elvei és erkölcsi tartása, még akkor is, ha olyan helyzet áll elő és egy olyan férfi jön szembe, aki mindezen tulajdonságaitól akár egy pillanat alatt megfoszthatja. Szerencsére semmi sem kötelező, ahogyan a könyvekben, úgy a filmekben sem, ezért aki hideg szívekre vágyik és egy nőre, aki minden adódó körülmény ellenére sem csalja meg már meglevő jegyesét, feltétlen nézze meg.

dráma | romantikus | vígjáték

Amikor egy önjelölt szerelmi szakértő megpróbál megtanítani egy félénk herceget a csábítás művészetére, a terv visszafelé sül el, ami botrányhoz – és váratlan... több»

0