Jövő csütörtökön debütál a magyar mozikba a kém-akció-vígjáték, az Argylle: A szuperkém. A Matthew Vaughn rendezésében készült film lenyűgöző szereplőgárdával büszkélkedhet, a főbb szerepeket Henry Cavill, Samuel L. Jackson, Bryan Cranston, Sam Rockwell, John Cena, Bryce Dallas Howard és Catherine O'Hara alakítják.

A film a rejtélyes írónő, Elly Conway regényén alapul, amely jelentős intrikákat és találgatásokat váltott ki a médiában, sokan azt gyanították, hogy maga Taylor Swift írta a történetet.

A cselekmény középpontjában Elly Conway, a visszahúzódó kémregényíró áll, akinek az élete váratlan fordulatot vesz. Kitalált kémsztorijai kísértetiesen tükrözik egy veszélyes földalatti szindikátus működését, és ezzel a tényleges kémdrámák világába sodorják. Elly szeretett macskájával, Alfie-val együtt a csalás és a veszély birodalmába kerül, amikor Aiden, egy beépített kém belép az életébe, hogy megvédje őt az esetleges emberrablástól vagy még rosszabbtól. 

Henry Cavill vezeti a szereposztást Argylle szerepében, Bryce Dallas Howard pedig az introvertált írónőt, Elly Conwayt alakítja. A filmben feltűnik Dua Lipa is, aki nemcsak játszik a az akció-vígjátékban, hanem az eredeti zenéhez is hozzájárult, többek között a címadó dalhoz és a filmzenéhez.

Az Argylle: A szuperkém-t egy trilógia kezdetének képzelik el, és már két folytatás tervét is megerősítették. Vaughn továbbá bejelentette egy közös kémuniverzum nagyszabású tervét, amely összekapcsolja az Argylle filmeket a Kingsman franchise-zal és egy másik meg nem nevezett sorozattal, és egy ambiciózus crossoverben csúcsosodik ki.

Amíg erre várunk, érdemes már most jegyet váltatunk az Argylle-ra, mely az akció, a vígjáték, az intrika és egy egyedi metanarratíva keverékét ígéri, amely újradefiniálja a műfajt. A film február 1-től látható a magyarországi mozikban.

akció | thriller

Az Argylle című kémthrillerbe az Egyesült Államokban, Londonban és más egzotikus helyszíneken kísérhetjü el Argylle-t, a szuperkémet világjáró kalandjain. Közben több... több»