Új az HBO Maxon: Ez a folytatásfilm 750 millió forintot kaszált itthon, most az első résszel együtt került fel a platformra

Az Abba időtlen slágere, a Mamma Mia! az elmúlt években meghódította a mozikat is. Két film is készült, amelyek történetesen az 1999-es nagy sikerű musical feldolgozásai. Mindkét zenés-romantikus komédia jól teljesített a kasszáknál, a kritikusok és a nézők is szerették. És most mindkettő megérkezett az HBO Max kínálatába.

A 2008-as Mamma Mia! eseményei egy fiktív görög szigeten játszódnak, ahol Donna egy sikeres kis hotelt vezet. A lánya, Sophie épp az esküvőjére készül, amelyre Donna két régi barátnőjét, Rosie-t és Tanyát is meghívja. Ők egykor együtt alkották a Donna és a Dinamók nevű sikeres formációt, amely most újra összeáll. Eközben Sophie szeretné kideríteni, hogy ki az apja, ezért felkutat három férfit Donna múltjából és meghívja őket az esküvőre.

A folytatásra tíz évet kellett várnia a rajongóknak, hiszen a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba 2018-ban került a mozikba. A szereplők nagy része visszatért, a történet viszont úgy épült fel, hogy a film egyszerre volt folytatás és előzménymozi is. Számos visszaemlékezést láthatunk, amelyek a ’70-es évekbe repítenek vissza. Megismerhetjük a fiatal Donnát és barátait, és megtudhatjuk, akkori döntéseik, tetteik miként formálták őket azzá, akiket már idősebb korukban ismertünk meg.

A két film fontosabb szerepeiben nagy sztárokat láthattunk (táncolni és énekelni). Donnát Meryl Streep, Samet Pierce Brosnan, Harryt Colin Firth, Billt Stellan Skarsgård, Sophie-t Amanda Seyfried alakítja.

A Mamma Mia! gigantikus siker volt: 52 millió dolláros forgatási költségeivel szemben világszerte végül közel 700 millió dolláros bevételt hozott. A folytatás sem panaszkodhatott, hiszen 72 millióból hozták össze és végül bő 400 millió dolláros bevételt hozott a konyhára.

Ha van kedved egy könnyed zenés szórakozásra a hétvégén, akkor e két film tökéletes választás lehet. Ha van élő előfizetésed az HBO Maxra, akkor elég csak a filmek itteni adatlapján a logójára kattintanod és indul is a lejátszás.

FRISSÍTVE: Az HBO Max korábbi bejelnetésével ellentétben a film egyelőre nem került fel a platformra. Bízunk benne, hogy ez csak órák kérdése.

musical | romantikus | vígjáték

Készülj, mert újra vár az ének, a tánc a nevetés és a szerelem! Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a... több»