Morgan Freemant (legutóbbi szerepei a cikkünk galériájában) is utolért az MI. A színész a háláját fejezte ki a rajongóinak, amiért felfigyeltek arra, hogy a hangját engedély nélküli használták fel a TikTokon a mesterséges intelligencia segítségével.

Freeman, aki olyan filmekkel írta be magát a filmtörténetbe, mint A remény rabjai és a Millió dolláros bébi, megköszönte a rajongóknak, hogy segítenek megőrizni a hitelességet és az integritást, számolt be róla a Variety.

„Köszönöm a hihetetlen rajongóimnak, hogy éberen figyelnek és támogatják az engem utánzó mesterséges intelligencia hangjának jogosulatlan használatát. Az elkötelezettségetek segít a hitelességben és a tisztességben, ami továbbra is a legfontosabb. Hálásak vagyunk” - írta Freeman az X-en.

Az MI témája elég forró mostanában Hollywoodban is, Scarlett Johansson nemrégiben kritizálta az OpenAI-t, amiért engedély nélkül használt az övéhez hasonló hangot.

Ami a jelen állást illeti, Hollywood sürgeti a kongresszust, hogy szabályozza a mesterséges intelligencia technológiát, bár a konkrét törvények még nem kerültek meghatározásra.