A nap, amikor Clint Eastwood cápákkal teli óceánba zuhant egy repülőgéppel...

Clint Eastwood egyike Hollywood élő legendáinak, a színész és rendező már 90 éves. Már a színészi karrierje előtt is igazán kalandos életet élt, hiszen volt teherautósofőr, úszómester, kidobó és – amit kevesen tudnak róla – egy repülőgépszerencsétlenség túlélője is.

Utóbbi eset még az ’50-es években történt a Koreai háború idején. Egészen pontosan a háború végeztével. Clint Eastwood maga megúszta, hogy a sereggel háborúba menjen, mivel úszómesterként megmaradt a kaliforniai Fort Ord bázison. Mikor a háború véget ért és ő leszerelt, szeretett volna visszatérni Seattle-be, ehhez pedig kihasználta, hogy immár veterán katonaként könnyedén feljuthat egy repülőgépre.

Így is történt, helyet kapott egy már akkor is öregnek számító katonai repülőn, amellyel útnak is indultak. Ám ekkor még nem sejtette, hogy az ingyenes repülőút igen sokba fog még neki kerülni. A repülő ugyanis az óceán felett meghibásodott és kényszerleszállást hajtott végre a nyílt vízen.

Mivel a rádió is tönkrement, nem tudtak segélykérést leadni, ott rekedtek a nyílt óceánon. A távolban ugyan látszódott a part, de ránézésre legalább ötven mérföldnyire saccolták a távot. Bár a szerencsétlenség késő délután történt és gyorsan sötétedett, a repülő egyébként kivétel nélkül életben maradt utasai megkezdték a hosszúnak és kimerítőnek ígérkező úszást a part irányába.

Végül nem kis szerencsével mind partot is értek. Clint Eastwood pedig csak évekkel később tudta meg, hogy mekkora szerencséjük is volt valójában. Mint kiderült, a terület, ahol lezuhantak, és ahol a társaság kiúszott a partra, a nagy fehér cápa vadászterülete volt. A színész saját bevallása szerint is kételkedik benne, hogy ha ezt a baleset idején is tudta volna, túlélte volna az egészet.

Clint Eastwood egyébként sokat profitált is a balesetből, de csak évtizedekkel később. Az akkori élményeit és tapasztalatait felhasználta a Sully - Csoda a Hudson folyón rendezésekor.