A Netflix megnyerte Henry Cavillt a The Witcher-szériához

Hogy mi lesz a következő Trónok harca - mármint a sorozat előzménysorozata mellett – az nemcsak a rajongókat, hanem a sorozatkészítőket is nagy érdekli.

Amikor az HBO megcsinálta George R. R. Martin fantasy-folyamából a tévésorozatot, olyan mézesbödönbe nyúlt, ami végtelennek tetszik. A mese, a fantáziavilág és a felnőtt elemek (szex, árulás, vér, káromkodás) nagyon jól mutat kéz a kézben, és hihetetlen rajongótáborra tett szert az elmúlt pár évben. A fantasy-rajongók már nem a szerencsétlennek és a lúzernek elkönyvelt, magányos farkasok: a műfaj igenis menő.

Így Hollywood és a tévécsatornák, mit van mit tenni, egyesével és kollektíve mind felszálltak erre vonatra, hátha tényleg a Kánaán a következő megálló.

Ebből természetesen nem maradhatott ki a Netflix sem – és mit a legsikeresebb streaming-szolgáltató, igen nagy költségvetésből tudnak saját gyártású, minőségi tartalmat készíteni. Legújabb húzásuk az Andrzej Sapkowski regényein alapuló Vaják, amely szintén egy fantáziabirodalomba kalauzol el minket, és amiből már készült egy igen sikeres videójáték – köszönhetően a sokszor csavaros és kalandos történetnek, illetve a már fent említett felnőtt elemeknek.

A történt egy Geralt nevű magányos harcos sorsát követi nyomon, akinek egy olyan világban kell helyt állnia, ahol az emberek gyakran szörnyűbbek, mint a legyőzendő bestiák. Útja során csatlakozik hozzá egy bölcs és egy fiatal herceg, hogy együtt nézzenek szembe a nehézségekkel.

A Netflix sikeresen megnyerte  Henry Cavillm Geralt szerepére, vagyis igazi A-listás sztárral készülnek a csatáb – és most azon ügyködnek, hogy a rendezői székbe is megfelelő embereket ültessenek. A tervek szerint a különböző epizódokat felosztanák Alik Sakharov, Alex Garcia Lopez és Charlotte Brandström között.

Hivatalos premierdátumról még nincsen hír.