A világpremierrel egy időben jön a hazai mozikba az év egyik legnagyobb sci-fije, megvan a premierdátum

A Francis Ford Coppola által rendezett Megalopolis szeptemberben kerül bemutatásra a hazai mozikba a világpremierrel egyszerre.

A keresztapa-trilóga és az Apokalipszis most rendezője négy évtizedes küzdelmet folytatott azért, hogy a hollywoodi stúdiók finanszírozást biztosítsanak nagyszabású projektjéhez. Végül a vagyona nagy részét arra fordította, hogy megvalósítsa a filmet.

A futurisztikus Új-Rómában játszódó film Cesar Catilina építész (Adam Driver) és Franklyn Cicero polgármester (Giancarlo Esposito) összecsapását mutatja be, amelyet tovább bonyolít Cesar és Cicero lányának, Julia románca.

Coppola egyébként éles kritikát fogalmazott meg a stúdiórendszerrel szemben, míg a filmet néhai feleségének ajánlotta, aki nem sokkal a cannes-i premier előtt hunyt el.

A film, amely a progresszív gondolkodásmódot állítja szembe a kapzsiság vezérelte politikával, szeptember 26-tól látható a magyarországi mozikban.

dráma | sci-fi

New Yorkban építészek egy utópisztikus jövőbeli társadalom megteremtésén dolgoznak. A megvalósítás azonban nem egyszerű, a polgármester minden erejével küzd ellene. Francis... több»