Andor

hp

Sorozat áttekintés

1. évad (2022) - 12 epizód
2. évad (2025) - 12 epizód

A Zsivány Egyes történetében bemutatott Cassian Andor előtörténetével ismerkedhetünk meg, amint a lázadás kialakulásának kezdeti éveiben tevékenykedik.

(Hupka Adrián)

Forgatókönyvíró: Tony Gilroy, George Lucas
Premier: 2022.09.21. | Disney+ (2022.09.21.)
Diego Luna
Diego Luna
Fiona Shaw
Stellan Skarsgård

2025.03.29 The Director

Az SW sorozatok legjobbja

A SW házatáján nem éppen túl sikeres évek jöttek a 2018-as Solo-filmet követően, hiszen a Skywalker kora iszonyúan gyenge lett, és a Star Wars sorozatok is sorra buktak, a Mandalorit kivéve. Ám 2022-ben jött az Andor, mely szerintem megmentette a franchise-t. A legjobb benne Diego Luna, illetve a gyönyörű Adria Arjona párosa. Ami a kritikai észrevételeket illeti: kicsit sok az üresjárat és az unalmas jelenet. Ugyanakkor például a börtönös részek nagyon izgalmasak lettek. Érdekes, hogy ebben a sorozatban jobban játszik Diego Luna, mint a Rogue One-ban. Értékelésem: 4,5 csillag.

2024.06.10 Morpheus

a nap véleménye

A legjobb élőszereplős Star Wars-sorozat

Nálam az Andor egy erős Star Wars-sorozat, talán a Mandalórit is beelőzi. Ugyanakkor vannak vele problémáim is. De előbb a méltatás: az első 5 rész afféle felvezetés, de aztán nagyon beindulnak a dolgok. A hatodik epizód (mely a Szem címet kapta) egy... Teljes kritika

2024.06.06 Master

Egyre gyengébbek az élőszereplős Star Wars sorozatok

Nagyon szerettem mindig is a Star Wars-filmeket, szerkesztő is vagyok két Csillagok háborúja blogoldalnál is. A klasszikus trilógiát kívülről tudom gyerekkorom óta, az előzmény trilógát megszerettem a későbbi években, a záró trilógiát pedig még megnézem néha-néha, bár soha nem lesz kedvencem. A két spin-off (R1 és Solo) viszont megint csak favorit nálam. Az élőszereplős sorozatok világát is kipróbáltam. A Mandalorian mindkét évadát végignéztem, és az még az „elmegy” kategória lett (erős közepes értékeléssel), viszont utána mind az öt streamingsorozat csupán egy vagy két csillagot ér nálam. Nézzük sorrendben: Boba Fett és Obi-Wan katasztrófa (szinte nézhetetlen), Andor a legunalmasabb az egész SW-univerzumban, Ahsoka (csak gyerekeknek való), az Akolitus vérszegény. Úgy tűnik, egyre gyengébb sorozatokkal rukkolnak elő, a Disney végleg elvesztette minden kapcsolatát a Star Wars igazi világával és annak rajongóival. Katasztrófa ez, de ma már csak azért csinálják ezeket a hulladékokat, mert maga a név még mindig hoz néhány dollárt.

2022.10.09 hp

Bár még nem ért véget az évad, innen már nem lehet elrontani. Az Andor magasan a legjobb Star Wars-sorozat, ami annyira rugaszkodik el a Star Wars világától, mint a Zsivány Egyes, de mindvégig érezzük, hogy mi adja a hátterét ennek a sorozatnak. Közb... Több

Az "Andor" kiemelkedik a Star Wars sorozatok közül azzal, hogy a Lázadó Szövetséget eltökélt csoportként mutatja be, akik meggyőződéssel harcolnak a fasizmus ellen, mélyebb narratívát kínálva más Star Wars részekhez képest.Szerző: Hupka Adrián

A sorozat költségvetése meghaladja a 645 millió dollárt, ami kiemelkedően magas a televíziós produkciók között.Szerző: Hupka Adrián

(2023. 06. 07.)
A Star Wars világát is emberek lakják
Az Andor a franchise temérdek rajongói jutalomfalatja után szokatlanul érett és az évtizedek óta hangoztatott panaszokra is gyógyírt jelentő adaléka lett a Star Wars-univerzumnak. Több