Rólam

Álmatlanságban szenvedek, így éjszakákon át nézek filmeket, Morpheusz a görög álomisten eljövetelére várva. Szeretek filmkritikákkal illetve filmelemzésekkel bíbelődni, amíg a mátrixban tévelygek. Itt a Mafabon 2019 márciusa óta vagyok.

Kedvenc franchise-ok: a Star Wars kánon-sorozat a Mission Impossible és Bourne filmek, a James Bond mozik, a háborús klasszikusok (pl Kémek a sasfészekben), a Marvel-világ, a Beavatott és Éhezők viadala filmek, a Vissza a jövőbe legendák, az Alien, Predator akciók, Rocky és Die Hard őrületek és természetesen a legjobb sci-fi történetek, sőt Szállító, Total Recall mozik, meg persze a Tom Cruise filmek szinte mindegyike (pl Túl az óperencián, Kéjjel nappal, MI5). Ezek mellett szeretem a veretes régiségeket is, a fekete-fehér korszakból, mint a Casablanca, Tizedes meg a többiek és a Van, aki forrón szereti ... stb. A két legnagyobb kedvencem azonban nem tartozik egyetlen franchise-hoz sem: Kelly hősei (1970) és A remény rabjai (1994). ... Szóval imádok filmezni, ez van. :) Email: [email protected]

https://www.mafab.hu/user

2024. 03. 15.
Éppen egy autokrácia készít filmet a liberális forradalmárokról a szabadság jegyében
Érdekes szerintem, amikor éppen egy vezérközpontú, konzervatív felfogású és represszív autokrácia készít megemlékező filmet egy liberális forradalmi csoportosulásról. Val... több»
1
Hozza a kötelezőt
Lehúztak még egy bőrt az Indiana Jones-filmekről, noha már kifulladt a dolog. Azért ez az új epizód hozza a kötelezőt, noha különösebb fantáziát és eredetiséget nem mutat... több»

77 Oppenheimer  (2023)

2023. 12. 07.
Valódi filmélmény az Oppenheimer
Robert Oppenheimer a világtörténelem egyik legjelentősebb alakja, aki létrehozta a világ legelső atombombáját. Nevét mindenki megtanulta az iskolában, ám életéről csak ke... több»

83 Lopott idő  (2011)

2023. 12. 01.
A legjobb disztópikus filmek egyike a Lopott idő
A napokban néztem újra (legalább harmadszor) a Lopott időt, mely az egyik legjobb disztópikus film, amit valaha készítettek. Egy olyan jövőt fest le, amelyben minden embe... több»
2023. 11. 23.
Gyengécske
Egy horror-fantasy esetében fontos a hihető sztori, a gazdag látványvilág és a félelmet keltő lények esetében a megjelenítés minősége. Itt ezekkel sajnos vannak gondok: a... több»
Cheers (1982)
A beavatott (2014)