Balu, a szabadúszó pilóta egy nap arra ébred, hogy eladósodott cégét felvásárolta egy feltörekvő üzletasszony, Rebecca Cunningham. A kisfiát egyedül nevelő, precíz és szigorú szabályok szerint élő asszony és a laza, kissé lusta és öntörvényű pilóta közös… Több

Sorozat áttekintés

83 Balu kapitány kalandjai (1990)
Azt szerettem ebben a mesében, hogy mindig tartottak valamerre a szereplők. Nem ültek otthon és várták a csodát, hanem tettek a célok elérése érdekében.
Gyerekkorom egyik kedvenc rajzfilmsorozata, mely végtelenül vicces és izgalmas, nagyon aranyosak benne a szereplők, főleg a kis Molly. Igazi klasszikus.
Gyerekkoromban is kedveltem ezt a mesét és manapság felnőtt fejjel is meg nézek egy-egy részt. Szépek a figurák, jók a karakterek, bár Don Kartács hangja olykor eléggé idegesítő.
A sorozat korai verzióiban Kit Cloudkicker volt Rebecca Cunningham fia, aki édesapa után vágyakozott. Amikor azonban a sorozat készítői úgy döntöttek, hogy nem válaszolják meg azt a kérdést, hogy Rebecca elvált vagy özvegy, újraírták a történetet. Kit árva, Baloo "apa" és barát, hasonlóan Baloo és Mowgli kapcsolatához az A dzsungel könyvében (1967).
Eredetileg a Kacsamesék (1987) spin-off-jának szánták, ami Kvák kapitány szerepe lett volna. A Disney a A dzsungel könyve (1967) 1984-es és 1990-es mozis újbóli megjelenésének sikere után úgy döntött, hogy egy önálló sorozattá teszi A dzsungel könyve (1967) szereplőivel.