A Hupikék törpikék című mesefilm-sorozat egy erdőmélyi kék törpökből álló kolónia izgalmas kalandjait tárja elénk. A szorgalmas és barátságos törpikékre szüntelenül vadászik egy morózus és magányos varázsló, aki macskájával együtt a törpök feletti uralomra vágyik.
(erare)
Sorozat áttekintés

86 Hupikék törpikék (1981)
Amikor hétvégén szabados vagyok, fix, hogy nézem reggel. A világon a legcukibb mese, ami egy kicsit feledteti az élet borús részét, kicsit visszarepít a gondtalan gyermekkorba! Hiába láttam minden részét, hiába találod meg már bárhol... az akkor jó, ... Több
... a főcímdalt, hogy: " Magas hegyek mögött, hol a tenger hupikék..." Bevallom, kellett pár év, mire ráébredtem, hogy nem TörPapa, hanem TörpApa. (Szerintem sokan voltunk ezzel így.) A hupikék világ hupikék teremtményei imádnivalóak, viccesek és néha öntörvényűek. Mert bizony nem mindig hallgatnak az öregek öregjére, és ebből mindig kalamajka lesz. Minden figurának megvan a legfőbb tulajdonsága. Törpojáca az önimádó, Törperős az erőlegény, Törpilla a csábos törp, Okoskatörp a tudálékos... stb. Aranyos karakterek, és persze az ősi ellenség, Hókuszpók és Sziamiau. Egy igazán kedves rajzfilmsorozat, mely kicsiknek és nagyoknak is ugyanolyan jó kikapcsolódást nyújt! Szóval, filmre fel, és jó szórakozást!
A legkedvesebb gyerekkori mesém. Nagyon aranyosa a történetek és szerethetőek a törpök. Nagyon mesés maga a falu is és kedveltem azokat a részeket amikor Tavasz Anyó és Idő apó is szerephez jutottak.
Az eredeti szinkronban ugyanaz a személy adta Törpapa és Sziamiaú, a macska hangját is.
A Schleich cég készíti a figurákat.