1997-ben a Men in Black - Sötét zsaruk hatalmasat szólt. A Hollywoodban akkoriban berobbant Will Smith és a már akkor is a legnagyobb veteránok közé tartozó Tommy Lee Jones párosa a zsebgalaxisokat lopkodó rovarral sikerreceptnek bizonyult. Olyannyira, hogy 2012-re apránként trilógiává bővült a franchise. Igaz azonban, hogy a második és harmadik rész már inkább tűnt erőlködésnek, esélyük sem volt megközelíteni az első rész sikereit.

A sorozat negyedik része 2019-ben debütált a mozikban és a készítők igyekeztek olyan színészgárdát összerántani rá, ami bevonzza a nézőket. Mivel sem Will Smith, sem pedig Tommy Lee Jones nem jöhetett szóba, előkapták a farzsebből Thort, vagyis Chris Hemsworth-t. És ha már olyan jó párost alkottak korábban, akkor mellé hozták Tessa Thompsont is.

A Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül magasan a franchise leggyengébb epizódja lett. Lehet, hogy a rajongók unták már meg a fekete öltönyös fickók kalandjait, de az sem kizárt, hogy Chris Hemsworth már-már ripacskodásba csapó játéka verte ki sokaknál a biztosítékot (az öntelt, de cserébe „szakmailag” teljesen nulla ügynök karaktere nagyon nehezen volt emészthető).

Amiért most mégis szóba került a film, hogy mától a Netflix kínálatában is elérhető. Egyelőre a nézettségi toplistán nem találjuk meg, de valószínűleg ez csak napok kérdése. A franchise neve még mindig elég jól cseng, hogy bevonzza a nézőket, ráadásul sokan valószínűleg nem vettek rá jegyet anno a mozikban, szóval most fogják pótolni. Aki rendelkezik élő Netflix előfizetéssel, az itt, a Mafabon a film adatlapjáról is közvetlenül el is indíthatja a lejátszást!