A Matthew Vaughn által rendezett és Bryce Dallas Howard, Henry Cavill, Samuel L. Jackson, Bryan Cranston és Sam Rockwell szereplésével készült kémvígjáték, az  Argylle: A szuperkém a vártnál gyengébben teljesített a kasszáknál, Észak-Amerikában 18 millió dollárt keresett a 200 millió dolláros költségvetéshez képest.

Annak ellenére, hogy a kasszasikerlisták élén végzett, a film vegyes kritikákat kapott, és könnyen pénzügyi kudarc lehet a dolog vége, igaz, a nemzetközi piacokon lényegesen jobban teljesített, és további 35 millióval növelte a bevételeit.

A következő hetek döntőek lehetnek az esetleges folytatások tekintetében, a Kingsman széria és az X-Men: Az elsők rendezője ugyanis már a kezdetek óta franchise-ban gondolkodott. 

A második helyen a vallásos témájú Kiválasztott című sorozat (a 4. évadot kizárólag a mozikban vetítik) végzett 6 millió dollárral, míg David Ayer A méhész című filmje 5,28 millió dolláros hétvégével a harmadik helyen végzett. Az akciófilm Észak-Amerikában 49,2 millió dollárt, világszerte pedig 122 millió dollárt kaszált eddig.

Visszatérve az Argylle-re, a frissen debütált film itthon lényegesen jobb tetszési indexet tudott felmutatni, mint külföldön, nálunk a mafabon jelenleg 69 százalékon áll a hazai nézők értékelései alapján.

akció | thriller

Az Argylle című kémthrillerbe az Egyesült Államokban, Londonban és más egzotikus helyszíneken kísérhetjü el Argylle-t, a szuperkémet világjáró kalandjain. Közben több... több»