Brendan Fraser egyetlen döntéssel tette tönkre a karrierjét

Brendan Fraser karrierje csupa rejtély. Elsőre szinte képtelenség ugyanis megmondani, hogy A múmia egykori sztárja vajon hová is tűnt az elmúlt évek során, ha azonban egy picit jobban megvizsgáljuk Fraser pályáját, akkor bizony máris előtűnik, melyik döntésével siklatta ki hosszú évekre a színészi karrierjét.

Ahogy azt tehát fentebb említettük, Fraser Rick O'Connell szerepével vált ismertté a szélesebb nézőközönség számára, persze volt ő korábban Az őserdő hőse is. Mindenesetre a színész még kétszer bújt a kalandor, O’Connell bőrébe, mígnem a 2008-as A múmia - A sárkánycsászár sírja pontot tett a franchise történetének végére.

A szintén 2008-ban debütált Utazás a Föld középpontja felé azonban hatalmas sikernek számított. A közel 60 millió dolláros költségvetéssel szemben a film 242 millió dollárt hozott a konyhára, így nem is volt kérdés, hogy a stúdió megcsinálja a folytatást. A második rész főszerepére Fraser azonban nemet mondott. A Drágán add a rétedet és az Eszeveszett küzdelem című filmekben vállalt szerepeivel igencsak biztos pályán érezte magát, hogy lepasszolja az Utazás a rejtélyes szigetre főszerepét Dwayne Johnsonnak. A film 335 milliós bevételt termelt, ezzel pedig azt is bizonyította, hogy a kasszasikerhez már nincs szükség Fraserre, a színészt pedig hosszú évekig nem is láthattuk egyetlen komolyabb szerepben sem.

Szerencsére a visszatérés már itt van a kapuban. Ennek első állomása volt a Doom Patrol című sorozat, majd szerepet kapott a DC szuperhősfilmjében, a Batgirlben és Martin Scorsese új, Megfojtott virágok című mozijában is. Szóval, ha kedveled a színészt, már tényleg csak keveset kell várnod, hogy újra a legnagyobbak mellett láthasd.

85 A múmia  (1999)

akció | fantasy | kaland

SkyShowtime (2023.02.14.)

A fáraó kivégezteti Osiris főpapját, Imhotepet, és saját szeretőjét, miután megtudja, hogy egymásba szerettek. Imhotep holtteste egészen 1925-ig békében nyugszik... több»