Christian Bale szerint minden színész megkapja Leonardo DiCaprio hanyag másodperceit, ha főszerepekről van szó. 

A GQ magazinnak adott ritka interjújában az Amszterdam színésze azt mondta, hogy DiCaprio mindig elsőnek kapja meg a hollywoodi szerepeket, miután Zach Baron író megjegyezte, hogy a Ne nézz fel! sztárját Bale előtt választották ki a 2000-es Amerikai pszichó című horror thrillerben Patrick Bateman ikonikus szerepére. 

Amikor Baron megjegyezte, hogy DiCaprio "legalább öt szerepben" megelőzte őt az 1990-es években, köztük a Titanic című mega kasszasikerben, Bale így reagált: "Nem csak engem. Bármilyen szerepet kap bárki, az csak azért van, mert ő előtte passzolt. Nem számít, hogy ki mit mond. Nem számít, mennyire vagy jóban a rendezőkkel. Mindazok az emberek, akikkel többször dolgoztam együtt, mindegyik szerepet neki ajánlották fel először" - mondta Bale. 

Christian Bale a GQ-nak elmondta, hogy nem keseredett el amiatt, hogy Leonardo DiCaprio a kilencvenes évek elején visszautasította a szerepeket, köztük a kasszasiker főszerepet, Patrick Batemant az Amerikai pszicho című filmben. Egyúttal megdicsérte DiCapriót, amiért az évek során diszkréten választotta meg a szerepeit. 

"Szó szerint ő választhat ki mindent, amit csinál. És jó neki, hiszen fenomenális". Bale sosem volt keserű amiatt, hogy DiCaprio szerepeket kapott, és a GQ-nak azt mondta, ő sem szeretne olyan rivaldafényt, mint DiCaprio.

"Tudod, mennyire hálás vagyok, ha bármit is kapok? Úgy értem, én nem tudom azt csinálni, amit ő. És nem szeretném azt a nyilvánosságot, ami neki van" - mondta Bale, kifejtve, hogy minden vele egykorú színész Hollywoodban DiCapriónak köszönheti a sikereit - "Gyanítom, hogy szinte mindenki, aki hasonló korú, mint ő Hollywoodban, annak köszönheti a karrierjét, hogy ő passzol, bármilyen projektről is legyen szó".

A négyszeres Oscar-jelölt a szerény kezdetekről is őszintén beszélt, felidézve egy olyan időszakot a színészi pályafutása elején, amikor az apjával és nővérével akkoriban együtt lakott házukat lefoglalták, ami motiválta őt, hogy beindítsa színészi karrierjét és több pénzt keressen. Az Amerikai pszicho forgatásának idején Bale kevesebbet keresett, mint a sminkesek.

"Emlékszem, egyszer a sminkes lakókocsiban ültem, és a sminkesek kinevetettek, mert kevesebbet kaptam, mint bármelyikük. És ez volt a motivációm ezután. Csak annyi volt: 'Annyit kell keresnem, hogy a házat ne foglalják le'" - mesélte.

Bale, aki a GQ-interjú idején nem forgatott filmet, azt mondta, örül, hogy nem dolgozik: "Nagyon örülök, hogy nem kell beöltöznöm, nem kell hosszú ideig valaki másnak kiadnom magam" - mondta, és hozzátette, hogy "f - - - king extázisban" van, hogy nem kell filmet forgatnia. 

Legközelebb az Amszterdam című filmben láthatjuk az egyik legzseniálisabb színészt, akit tíz Leonardo Dicaprio sem halványíthatna el!

64 Amszterdam  (2022)

dráma | szatíra | történelmi

A 30-as években játszódó film három barátot követ, akik szemtanúi lesznek egy gyilkosságnak, majd maguk is gyanúsítottakká válnak. Saját kezükbe veszik sorsukat, leleplezik az... több»