Igazán jó hírt kaptak a Shrek rajongói, ugyanis Eddie Murphy elárulta, hogy megkezdődtek az ötödik epizód hangfelvételei! Ez pedig még csak nem is a legjobb...

...mivel az a következő: a színész elárulta, hogy tényleg jön a Szamár-spinoff! Reméljük, így, hogy tőle hallhattuk, a hír hivatalosnak számít. Annyi biztos, hogy a Universal még nem nyilatkozott minden kétséget eloszlatóan.

"Hónapokkal ezelőtt kezdtük el csinálni a Shrek 5 filmet" - mondta Murphy a Collidernek - "[...] Felvettem az első anyagokat és még idén megcsináljuk a többit is. A Shrek kijön, aztán Szamárnak is saját filmje lesz. Szamarat is megcsináljuk. Szóval megcsináljuk a Shreket, és aztán megcsináljuk a Szamár filmet."

Akkor most biztos vagy sem?

Murphy tisztázta, hogy jelenleg nem készül mindkét film, hozzátéve: "Elkezdtem felvenni a Shreket, azt hiszem, 2025-ben jön ki. És utána csinálunk egy Szamár-filmet."

A híres előzmények

A Shrek franchise 2001 és 2010 között négy játékfilmet adott ki. Az eredeti Shrek a DreamWorks Animationtól világszerte 487 millió dolláros bevételével a stúdió egyik legjelentősebb filmjévé tette a zöld ogre meséjét. A film lett az első Oscar-díjas animációs film ebben a kategóriában.

A Shrek 2 már 928 millió dolláros bevételt hozott. Mindkét film versenyben volt a cannes-i filmfesztiválon az Arany Pálmáért. Bár a Harmadik Shrek és a Shrek a vége, fuss el véle kevesebb elismerést kapott, mint az első két film, mégis 813 millió, illetve 752 millió dolláros bevételt értek el világszerte.

Murphy és Szamár

Murphy 2023-ban még az Entertainment Tonightnak azt mondta, hogy "két másodperc alatt" megcsinálná az ötödik Shrek-filmet, ha valaha is felkérnék, hogy játssza újra Szamár szerepét.

"Imádom Szamarat" - mondta akkor a színész - "Tudod, csináltak Csizmás, a kandúr filmeket is. Azt gondoltam: 'Csinálhattak volna egy Szamár-filmet is. Szamár viccesebb, mint a Csizmás Kandúr. Úgy értem, imádom a Csizmás Kandúr-t, de ő nem olyan vicces, mint a Szamár. ... Én megcsinálnék egy Szamár filmet és két másodperc alatt csinálnék egy újabb Shreket."

Itt tart az univerzum építése

A legutóbbi Shrek univerzumbeli film a 2022-es Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság című film, amely a Universal Pictures-nek 485 millió dolláros bevételt hozott a mozikba világszerte!

...és Murphy?

A színész legújabb filmje, az Axel F című Beverly Hills-i zsaru epizód július 3.-tól látható majd a Netflixen, szóval, már nem kell sokáig hiányolni a sztárt a rajongóinak! Murphy és híres humora visszatérnek, ha nem is épp Szamár formájában.

akció | krimi | thriller | vígjáték

Axel Foley nyomozó (Eddie Murphy) ismét Beverly Hillsben járőrözik. Miután lánya (Taylour Paige) életét veszély fenyegeti, a lány (Taylour Paige) és Foley új társával (Joseph... több»