Igencsak erőteljes és átütő dokumentumfilmmel készül a National Geographic április végére, hamarosan érkezik ugyanis Akashinga: The Brave Ones.

A film egy különleges fegyveres csapat mindennapjaiba enged bepillantást, amelynek tagjai mindent megtesznek, hogy gátat szabjanak az egyre nagyobb mértéket öltő és egyre nagyobb pusztítást okozó orvvadászatnak. A szervezet tagjai időnként életüket kockáztatva néznek szembe Zimbabwe vadorzóival és vadvilágával, ám a legnagyobb veszélyt sokszor nem a vadállatok jelentik.

A film munkálataiban az Avatar készítői is részt vettek, a rendezői széket Maria Wilhelm foglalhatta el, produceri feladatokat pedig nem más, mint James Cameron vállalta.

“Amíg a világban egy hatalmas járvány tombol, addig az afrikai vadállomány védelmében továbbra is elszánt harcosok folytatnak kemény harcot” - nyilatkozta Cameron a filmmel kapcsolatban, amely bekerült a Tribecca Filmfesztivál hivatalos válogatásába, és amely EarthXFilm Festival keretében kerül először virtuális bemutatásra.