A Sony és a Legendary hivatalosan is bejelentette, hogy a Capcommal közösen fejleszti új az Street Fighter videojáték élőszereplős filmváltozatát, a projekt ráadásul már premierdátumot is kapott.

A Legendary még 2023-ban szerezte meg a népszerű franchise megfilmesítési jogait. A Street Fighter játékból 1987-es megjelenése óta egyébként világszerte több mint 49 millió darabot értékesítettek. 

Steven E. de Souza 1994-ben készítette el a Streetfighter - Harc a végsőkig című produkciót, amelyben nem kisebb nevek szerepeltek, mint Jean-Claude Van Damme, Kylie Minogue és Raúl Juliá, a produkció azonban nem ért el komolyabb áttörést, a 2009-es Street Fighter: Chun-Li legendája című folytatás pedig szintén bukásnak számított.

Az olyan megjelenések sikerei viszont, mint a Sonic, a sündisznó, Uncharted és a The Last of Us az elmúlt években bebizonyították, hogy a műfaj nagyon is “életképes”.

Az új élőszereplős Street Fighter a tervek szerint 2026. március 20-án debütál majd, bővebb hivatalos információ ugyanakkor nem látott napvilágot a projekttel kapcsolatban.

akció | kaland | thriller | vígjáték

Sadalu, Délkelet-Ázsia, 1995. A véres polgárháború hetedik hónapjában az egyeduralomra törő Bison tábornok túszul ejti az ENSZ segélyszervezetének munkatársait. A foglyoknak... több»