Az Amazon MGM égisze alatt elkészül Mel Brooks kultikus vígjátékának, az Űrgolyhók folytatása, amelyhez Josh Gad személyében már meg is találták a főszereplőt.

A rendezői széket Josh Greenbaum foglalhatja el ezúttal, aki korábban a Kivert kutyákat készítette. A forgatókönyvön pedig Benji Samit, Dan Hernandez és maga Gad dolgoznak, a projekt ugyanakkor még korai stádiumban van, a cselekmény így egyelőre nem ismert.

Samit és Hernandez párosáról érdemes tudni, hogy ők korábban a 2023-ban a hazai mozikban is bemutatott Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káoszon dolgoztak. 

A 1990-ben megjelent Űrgolyhók a Star Wars franchise és más olyan népszerű sci-fi franchise-ok, mint a Star Trek és az Alien paródiája, így persze kérdés, hogy a folytatásban hogyan tudják majd tovább fokozni. A film főszerepeiben John Hurt, John Candy, Mel Brooks, Rick Moranis, Michael Winslow, Bill Pullman, Rob Paulsen és Terence Marsh voltak láthatók, egyelőre viszont kérdéses, hogy az eredeti szereplőgárdából visszatér-e majd valaki.

82 Űrgolyhók  (1987)

kaland | sci-fi | szatíra | vígjáték

Szóló Sztár (Bill Pullman), a magányos űrhajós félelmet nem ismerve vág neki újabb kalandjának. Űrutazásában hű társa, a félig kutya, félig ember szerzet kíséri el,... több»