Mimi Leder a kilencvenes évek végén összehozta az egyik legizgalmasabb politikai thrillerét Nicole Kidman és George Clooney főszereplésével, amelyet holnaptól már otthonról is streamelhettek, ez a Peacemaker.

A film története szerint Clooney által alakított Thomas Devoe alezredes és a Nicole Kidman által megformált Dr. Julia Kelly összefognak, hogy egy olyan összeesküvést hárítsanak el, amely az egész bolygó biztonságát veszélyeztetik.

Az Andrew Cockburn and Leslie Cockburn regényén alapuló történet a korszak bonyolult geopolitikai helyzetét és a hidegháború után hangulatot tárja fel, amelyet ráadásul Hans Zimmer zenéjével sikerült megfejelni, amely szinte tökéletesen illeszkedik a feszültséggel teli cselekményhez.

A Peacemaker határozottan kiállta az idő próbáját, így a mai napig egy igazi gyöngyszem lehet azok számára, akik rajonganak a politikai thrillerekért, amelyet egy nagy adag akcióval  is "dúsítottak" a készítők. Ezt a képet ugyanakkor némileg árnyalja, hogy a Rotten Tomatoes portálon a kritikusok 46, míg a nézők 39 százalékra értékelték, míg a hazai nézők 66 százalékot adtak rá a Mafabon.

Nicole Kidman és George Clooney párosa mellett a film további főszerepeiben érkezik Branko Lustig, Holt McCallany, Armin Mueller-Stahl, Michael Potts és Goran Višnjić.

A Peacemaker tehát holnaptól elérhető a streamingszolgáltató műsorkínálatában, a film adatlapján található Netflix ikonra kattintva pedig közvetlenül elindítható a lejátszást, amennyiben rendelkeztek előfizetéssel a szolgáltatónál.

67 Peacemaker  (1997)

akció | politikai | thriller

Az eltűnt bombák felkutatásában a különleges erők kiváló ezredese van segítségére, akinek nyers stílusa ütközik Kelly diplomatikusabb módszereivel. Félretéve személyes... több»