Egy sötét hangvételű kémthriller, amely egy családi vállalkozás és egy apa-lánya kapcsolat körül forog. A történet Zsa-zsa Korda (Benicio del Toro), Európa egyik leggazdagabb embere, lánya, Sister Liesl (Mia Threapleton), aki apáca, és Bjorn Lund (Michael Cera), a lány oktatója köré… Több

A kép forrása: Focus Features
Nekem valahogy csak félig sült el a dolog. Tündéri a látvány és a díszlet, de néha tényleg csak ültem, hogy „oké, és akkor mi következik?”. A szereplők olykor robotként hadarnak, szinte lehetetlen elmerülni bennük, a mélyebb tartalom pedig igen csekély. Nagyszerű sztárcsapatot zsúfoltak bele, de sok arc felesleges.
Wes Anderson stílusjegyei talán a legkönnyebben, legpontosabban körülírhatóak a hollywoodi rendezők közt: pasztellszínek, szimmetrikus, kimért jelenetek, színpadias színészvezetés, bohókás humor és esetlen karakterek... Ennek megfelelően A főníciai ... Teljes kritika
Nagyon kell figyelni, hogy érteni lehessen. Talán többször kellene megnézni. A képi világ viszi a pálmát. A szereplők miatt különösen csábító, de talán ennyi. Erős három csillag, semmi több.
Volt szerencsém premier előtt megnézni. Lehet, kicsit beteg, de zseniális ez a film. Nekem nagyon tetszett. Látszólag katyvasz, de mégis van értelme. Csak az nézze meg, aki szereti ezt a műfajt! A szereplők fenomenálisak, ahogy rezzenéstelenül tartják magukat minden szituációban.
A film 11 198 360 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 4 284 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
A forgatókönyvet Wes Anderson Roman Coppolával közösen írta, akivel korábban már több projekten is együtt dolgozott.