Rólam

Ha fel lehetne szívni injekciós tűbe a mozit, valszeg azzal lőném magam.

Elég jó arányban nyerek premier előtti vetítésekre, szóval ezeken évente többször is össze lehet futni velem. Amit nem így nézek meg, arra sajnos kénytelen vagyok jegyet váltani. 

Instán mindig megosztom min voltam moziban: @mozinaplo

Letterboxd-on még aktívabb vagyok (ugyanezen a néven).

Kedvenc filmem egyértelműen a Ponyvaregény, már csak azért is mert a filmművészet egy egészen új világát nyitotta meg előttem, addig nem igazán láttam olyat hogy valami véresen viccesen legyen szórakoztató, vagy éppen 2,5 óra pofázással maradjon érdekes majdnem minden másodperce. Nem túlzás mondani, hogy teljesen új mederbe terelte a filmekkel kapcsolatos ízlésem és az az időszak volt filmfalásom aranykora, amikor először merültem el az ahhoz hasonló darabok világában akár otthon, akár moziban.

Imádom a '80-'90-es évek hongkongi akciófilmjeit (John Woo egy született zseni), szeretem a művésziesebb horrorokat, de azt is ha csak simán g**i véres, szeretem a trash-t legyen az amerikai vagy európai (heló Margheriti és Castellari), de nem jön be mikor szándékosan szarnak szánják és elviccelik. A fekete-fehér szamuráj filmek zseniálisak, ugyanakkor a spagetti westerneket nehezen viselem (de azért fogyasztom őket szorgosan, és találtam nagy kedvenceket is köztük), egy másik anti-műfajom pedig sajna a régi francia thriller-krimi amit nagyjából 10 percig imádok, aztán elkezdem érvágósan unni szinte kivétel nélkül az összeset. 

Vélemények (494)

2024. 03. 13.
Guy Ritchie kiégett volna? Mármint épp az általa rendezett első két rész a szezon gyenge pontja. Túlnyújtottak, sokszor vontatottak, és bár vannak jó pillanatai, csak azé... több»
2024. 03. 03.
Nagyon badass volt a gonosz csaj, inkább neki is szurkoltam, de persze tudtam, hogy semmi esélye. Az elején azt hittem, nem is börtönben játszódik majd, aztán kiderült, h... több»
2024. 03. 03.
Elég nehezen indul, és túl modoros időnként, a hajó és a legénysége lehetett volna például mocskosabb, meg nem tetszett, hogy totál feleslegesen bedobták a rasszizmus kár... több»

68 Fűrész 4.  (2007)

2024. 03. 03.
Ilyen okos ember a világon nincs! Már meghalt, de még mindig úgy tudja terelni az embereket, hogy mindenki jókor legyen jó helyen? A film amúgy egy katyvasz. Folyamatosan... több»

90 Taxisofőr  (1976)

2024. 03. 03.
Emlékszem, hogy mikor legutóbb láttam, akkor nagyon tetszett, és max. pontszámot adtam rá. Most is szerettem, de azért túlzásnak érzem az 5 csillagot. Igazi moziélmény eg... több»
Babylon (2022)