N/A

Hivatalos tartalom

A játékfilm Maggie O'Farrell történelmi regényének adaptációja, amelynek középpontjában William Shakespeare felesége, Agnes áll, aki egyetlen fiuk, Hamnet halálát követően veszti életét. A történet a veszteség érzelmi és művészi következményeit követi nyomon, és feleleveníti Shakespeare… Több

Rendező: Chloé Zhao
Forgatókönyvíró: Chloé Zhao, Maggie O'Farrell
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság
Premier (HU): 2026.01.22.
Forgalmazó: UIP-Duna Film

2025.11.20 houshmandzadeh

Erőlködés az Oscarért

Minden hibája ellenére is tetszett összességében a film. Az érzelmi csúcspontok, bár szélsőségesen hatásvadász módon próbálnak könnycseppeket kikényszeríteni a nézőkből, mégis működnek. Izgalmas Hamlet-újraértelmezés, messziről indít és az első fele talán jobb, van egy szép íve a történetnek. Chloé Zhao rendezésében van egy furcsa kettősség, mert egyszerre hat természetesnek és extrémül túljátszottnak. Jesse Buckley alakítása Oscar-esélyes.

A bemutató várható helyszíne a 2025-ös Torontói Filmfesztivál Gala Presentations szekciója.Szerző: Csillag Lajos

A forgatás Walesben zajlott 2024. július 29. és szeptember 30. között, a helyszínválasztás autentikus korabeli hangulatot biztosított.Szerző: Csillag Lajos