Itthon és a tengerentúlon is bukás a Chappie, a Liza továbbra is hasítA kép forrása: Columbia Pictures

Az élre tört a Focus: A látszat csal, a SpongyaBob: Ki a vízből! visszacsúszott a második helyre. Lehangolóan szerepelt a Chappie, kis híján fel sem fért a dobogóra a premierjének hétvégéjén.

Bár múlt héten csak a második helyen nyitott a Will Smith és Margot Robbie főszereplésével készült Focus: A látszat csal, a film a hétvégén a SpongyaBobhoz képest alig 40 ezer forintos bevételkülönbséggel megszerezte a Top10-es lista első helyét. A harmadik helyen jócskán lemaradva a Neill Blomkamp rendezésében készült sci-fi, a Chappie végzett, melyre alig voltak kíváncsiak többen, mint a harmadik hete futó magyar produkciókra, a Liza, a rókatündérre. A robotos filmre 12.706 néző váltott jegyet. Szorosan a nyomában végzett az 378086# nemzetközi bestsellerén alapuló A szürke ötven árnyalata, mely csak hazánkban eddig 475 millió forintot kaszált.

A premierfilmek közül egyedül a szintén meglehetősen gyengén szereplő az Üzlet bármi áron fért fel a hétvégi toplistára. A Vince Vaughn főszereplésével készült film a maga 11 ezer nézőjével az ötödik helyet szerezte meg. A lista hatodik helyét immáron harmadik hete őrzi magabiztosan a Liza, a rókatündér.

A Rio, szeretlek!, a Golden Globe-díjas Tim Burton film, a Nagy szemek, a 2015-ös Oscar-jelölt, A tenger dala és a Csocsó-Sztori alig érdekelte a mozizókat, pedig utóbbi három film minőségében köröket ver sok Top10-es helyezettre. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az említett filmek limitált számú vásznon kerültek csak bemutatásra. A Csajkor című filmről egyelőre nem állnak rendelkezésre adatok.

Bár az Államokban az élen nyitott a Chappie, a készítőknek nincs nagy okuk az örömre, mivel a film mindössze 13 milliót tudott visszahozni a 49 milliós költségeiből. Az Üzlet bármi áron áron sem győzte meg a nézőket, 4,8 milliós bevételei masszív bukásnak számítanak.